Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica: V izposoji tudi igre in igrače

Irena Brdnik
12.06.2022 03:00

Od sredine maja si lahko obiskovalci osrednje slovenskobistriške knjižnice ob knjižnem gradivu izposodijo tudi igre in igrače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kotiček v pionirski knjižnici, kjer si je mogoče izposoditi igre in didaktične igrače.
Irena Brdnik

V Knjižnici Josipa Vošnjaka je od 18. maja na voljo tudi izposoja varnih didaktičnih igrač in iger, ki ustrezajo normativom varnih igrač z oznako CE. Ponudbo so poimenovali Igroteka. "V prvih dneh je bil odziv zelo dober, zato si v knjižnici želimo čimprejšnje odprtje novih prostorov, ki jih bomo namenili tudi za še več iger in igrač," je povedala Darja Kolar v pionirski knjižnici, kjer so igre na voljo za izposojo za 30 dni, to pa je mogoče tudi podaljšati.

Sedaj imajo na voljo nekaj več kot 40 kakovostnih igrač, ki so primerne za ljudi, stare od dveh pa vse do 99 let, to pomeni, da se z otroki lahko igrajo tudi starši in drugi odrasli. Med drugim so na izbiro puzzle raznih tematik, spomin, domino Maček Muri, gibalna abeceda, igra Gremo mi po svoje, Male sive celice. "Zbirka se bo sproti dopolnjevala," napoveduje Kolarjeva. Vsaka igra ima opis, kako poteka, označena je primernost za določeno starost, vse so skrbno zapakirane. Ob vrnitvi jih je treba prinesti v knjižnico in ne odložiti v knjigomat. Posebej so knjižničarke pozorne tudi na to, da uporabniki vrnejo vse dele, ki spadajo k igri.

Knjižnica Josipa Vošnjaka
Knjižnice.si

Tudi Vrečke presenečke

V pionirski knjižnici so knjižničarke pripravile tudi Vrečke presenečke: v posamezni zaprti papirnati vrečki so štiri knjige po izboru knjižničark. Ves čas so pripravljene mize s šahom ter igri človek ne jezi se in kuhinja čira-čara, da se lahko otroci igrajo tudi v knjižnici.

V slovenskobistriški knjižnici so se pridružili Tednu vseživljenjskega učenja. Sredi maja so tako med drugim pripravili pravljični večer za odrasle, ko so pravljičarji Suzana Slavič in Lea Hedl iz Mariborske knjižnice, Liljana Klemenčič iz Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart in Marko Bezenšek iz Splošne knjižnice Slovenske Konjice pripovedovali pravljice z različnih koncev sveta, ljudske in umetne, nagajive in razmišljujoče, polne ljubezni pa tudi žalosti, in tako obiskovalcem vzbudili domišljijo, ki jo je z odpetimi slovenskimi popevkami zaokrožila glasbena gostja Ines Mohorko Germ, članica skupine Jazz It.

Knjižnica je praznovala

Obeležili so tudi svoj dan - dan Knjižnice Josipa Vošnjaka, ki je 25. maja in ki so ga pred leti na pobudo direktorice Patricije Breznikar izbrale vse zaposlene. Praznovanje je trajalo ves teden, od 23. do 28. maja, razen v četrtek, ko so se zaposlene odpeljale na strokovno ekskurzijo. Poleg predstavitve knjižnice ter e-virov in njihovih e-storitev so občanom v osrednji knjižnici in vseh šestih krajevnih knjižnicah podarili brezplačen vpis. Pred osrednjo knjižnico so postavili stojnico, na kateri so prodajali knjige iz Stepišnikove bukvarnice po simbolični ceni, ob koncu pa pripravili še nagradno žrebanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta