Ko pozabite, v kateri coni ste parkirali

Igor Selan Igor Selan
22.08.2019 17:27

Marprom obljublja, da bo na svoji spletni strani, ki je trenutno v prenovi, kmalu objavil zemljevid z označenimi območnimi kodami za mobilno plačevanje parkirnine; voznikom pomagajo tudi po telefonu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Pred skoraj dvema letoma je Marprom v Mariboru v belih conah uvedel sistem plačevanja parkirnine s telefonom prek aplikacije ali SMS-sporočila. A se plačilo parkirnine na skupno 2070 parkirnih mestih še vedno lahko zaplete.

Katera območna koda velja za določeno cono, je za zdaj zapisano le na posebnih obvestilnih tablah in parkomatih. 
Sašo Bizjak

Po obnovi bo tudi zemljevid

Iz Marproma odgovarjajo, da je njihova spletna stran trenutno v prenovi in še ni povsem dokončana: "Ko bo, bo na njej tudi zemljevid z označenimi območnimi kodami za mobilno plačevanje parkirnine." K temu dodajo, da lahko ob parkiranju v beli coni vsak voznik pogleda, katera območna koda velja za cono, kjer je parkiral, saj je to zapisano na posebnih obvestilnih tablah in parkomatih. "Če pa to pozabi storiti, lahko pokliče na našo javno objavljeno mobilno telefonsko številko za podporo uporabnikom 030 333 457 in pove, kje je parkiral, mi pa mu pojasnimo, katero območno kodo mora uporabiti. Osnovna informacija o tem, kje velja katera koda, je opisana tudi v zavihku Bele cone."

Andrej Petelinsek

Cone 311, 312, 313 in 314

V pomoč voznikom - območna koda 311 velja za Slomškov trg, 312 za mestno jedro (razen za Slomškov trg), 313 za desni breg Drave in 314 za Lent. Ob tem morajo vozniki vedeti tudi, da je pri mobilnem plačevanju parkirnine najmanjša enota ena ura. Imajo pa uporabniki parkirišč v belih conah ob plačevanju s pomočjo SMS-sporočil možnost plačila parkirnine tudi s pomočjo mobilne aplikacije EasyPark. Ta s pomočjo GPS-a sama določi lokacijo avtomobila, s tem pa tudi pravilno območno kodo.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta