Koruzni labirint: Letos v Mariboru ledena doba in podoba jamskega človeka med koruzo

MBK
23.07.2024 18:50

Ta petek na velikem polju v Razvanju odpirajo koruzni labirint s prazgodovinsko tematiko. Namenjen je otrokom in odraslim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koruzni Labirint Maribor

Mariborska poletna zabava v naravi, ki vsako poletje privablja obiskovalce iz vse Slovenije, se začne v petek, 26. julija. Ob 9. uri se odpira veliki tematski park na prostem - koruzni labirint, ki se nahaja v naselju Razvanje. Tematika letošnjega labirinta  je ledena doba. Labirint se razprostira na štiri hektarje velikem koruznem polju in je v obliki jamskega človeka. Nastal je v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, avtor načrta je študent Luka Vnuk.

Organizatorji pravijo, da so "želeli odpotovati v preteklost, se odmakniti od hitrega življenjskega ritma, pametnih naprav in digitalnega sveta, ki (poleg poletne vročine) pregrevajo naše glave in šibijo odnose. Zavrteli smo časovni stroj in ustavil se je v ledeni dobi.

Koruzni labirint je namenjen odraslim in otrokom. Postavili so ga že osmič. Letošnji je nekoliko bolj zahteven, obljubljajo. Vključuje "raziskovanje prazgodovine, odkrivanje skrivnosti jamskega človeka in spoznavanje prazgodovinskih živali. Obisk bo olajšal zemljevid, s katerim bodo obiskovalci iskali interaktivne postaje. Del labirinta pa bo ponovno 'neraziskan'. Najbolj vešči bodo zagotovo našli pot, drugi se bodo tudi malo izgubili. Poleg poučnih bodo v labirintu tudi zabavne postaje, igre in naloge spretnosti."

Koruzni labirint bo odprt vse dni v tednu, vikende in praznike je vstop v labirint med 8. in 12. uro ter med 16. in 21. uro. Več o cenah in drugih informacijah tukaj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta