Križišče Titove in Nasipne je prometno varno

mbk
21.07.2020 17:35

Križišče Zagrebške ceste, Nasipne in Belokranjske ulice v Mariboru je po novem semaforizirano, križišče na vrhnjem delu Nasipne pa varno, pravijo na občini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Križišče Zagrebške ceste, Nasipne in Belokranjske ulice v Mariboru je po novem semaforizirano.
Sašo Bizjak

Križišče Zagrebške ceste, Nasipne in Belokranjske ulice v Mariboru je po novem semaforizirano. Občina se je za semaforizacijo križišča odločila zaradi večje prometne varnosti, saj je bila gostota prometa na tem cestnem odseku velika, vozila so na prednostni smeri dosegala dokaj visoke hitrosti, hkrati pa je konfiguracija terena dveh priključnih cest tega križišča neugodna, zaradi česar je bilo oteženo vključevanje motornih vozil z obeh stranskih priključkov. Investicija, ki jo je izvedel Nigrad, je stala 98.721 evrov. To je nekoliko več od prvotnega načrta, saj je bilo med projektom treba sanirati še del vodovodnega cevovoda, pojasnjujejo na občini.
Ker je za voznike zahtevno tudi bližnje križišče Nasipne ulice in Titove ceste, smo občino vprašali, ali so sprejeli tudi kakšno odločitev za izboljšanje prometne varnosti v tem križišču. Odgovorili so nam, da je tisto križišče izvedeno skladno s prometno-tehničnimi pravili projektiranja. "Prometna varnost je ob upoštevanju cestnoprometnih pravil zagotovljena voznikom motornih vozil, kolesarjem in pešcem. S strani policije nismo prejeli nobenih pripomb ali pomislekov glede prometne varnosti. Kljub temu bomo stanje preventivno preverili na eni izmed prihodnjih sej sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in sprejeli morebitne dodatne ukrepe, če se izkaže potreba," so pojasnili na mariborski občini.
V Nasipni ulici in v nadaljevanju na Zagrebški cesti med križiščem pri Snagi in križiščem pri Ploju so omejili promet težkih tovornih vozil v tranzitu. V načrtih pa sta še naročili dokumentacije za izvedbo kolesarske povezave v celotni Nasipni ulici in semaforizacijo križišča pod Snago, so še navedli na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta