Krožna kabinska žičnica bi lahko začela obratovati najhitreje drugi teden v novembru

Gr.G.
26.10.2023 13:02

Na podlagi napovedanega tehničnega pregleda bo ministrstvo za infrastrukturo podalo dovoljenje za obratovanje krožno kabinske žičnice na Pohorju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Krožna kabinska žičnica (KKŽ) bi lahko začela obratovati najhitreje drugi teden v novembru, so sporočili pri Visit Pohorje. Po dokončanju vmesne postaje podjetje Marprom, ki z njo upravlja, še vedno čaka na pridobitev dovoljenj, potrebnih za začetek obratovanja. Ministrstvo za naravne vire in prostor je za 2. november napovedalo tehnični pregled, na podlagi katerega bo izdalo uporabno dovoljenje, ministrstvo za infrastrukturo pa bo nato podalo dovoljenje za obratovanje. 

(VIDEO) Tako je videti nova sedežnica Ruška na Pohorju od zgornje do spodnje postaje

Personaliziranim vozovnicam za KKŽ in za Bike park Pohorje bo znotraj njihove veljave podaljšana veljavnost za ustrezno število dni, ko križno kabinska žičnica ni delovala zaradi izgradnje vmesne postaje. Imetniki te vozovnice lahko medtem koristijo nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme, ki ga bodo zagotavljali do ponovnega začetka obratovanja KKŽ. Ta teden bodo naprave delovale od 26. do 29. oktobra, v času praznikov pa vse dni od 31. oktobra do 5. novembra.

Ker se bo po premiku ure na zimski čas v noči na nedeljo popoldan prej stemnilo, bodo imele sedežnice od 29. oktobra novi obratovalni čas. Sedežnici Radvanje in Poštela bosta delovali od 9. do 16. ure, Sleme pa od 9. do 15. ure. Slednje omogoča vstop le v smeri navzgor.

(FOTO) Zakaj so sploh postavili vmesno postajo pohorske vzpenjače? Poiskali smo odgovor

Vmesna postaja oziroma celotna KKŽ je sicer tehnično pripravljena na zagon od konca septembra, pri Marpromu pa izpostavljajo, da na administrativne postopke nimajo vpliva. "Izpad ima iz naslova izvajanja izbirne gospodarske javne službe velik vpliv tudi na mestno blagajno, saj KKŽ trenutno ne ustvarja nobenih prihodkov," so zaključili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta