Legenda Zlate lisice: Ivan Potež je bil 40 let mož s starta

Borut Planinšič ml.
31.01.2019 10:42

Mož, brez katerega Američanka ni hotela s Pohorja. Sodnik, ki si je upal diskvalificirati očeta Bojana Križaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Daleč od pogledov in trušča navijačev v ciljni areni je cela štiri desetletja lisičke v dolino pošiljal Ivan Potež. Da je bilo v startni hišici in okoli nje vse po pravilih, je skrbel Rušan, ki ga je poroka pripeljala v Maribor. Na Zlati lisici pa sta ju z ženo združili še vlogi sodnikov - on zgoraj, na startu, njegova Inge spodaj, v cilju. "Dobila sva sina. Ko je začel smučati in ga nisem mogel več loviti, sem smučarsko opremo kupil še zase in za ženo," se Ivan Potež spominja začetkov, ki so dali dolgo kariero na snegu. Oče Zlate lisice Dušan Senčar je družino vzel k Braniku. "In tam je bil tudi Leon Kokol, pri Braniku in zvezi zadolžen za sodniške kadre. On naju je potegnil med sodnike."
Bilo je na tekmi Fis, ko je Senčar Potežu določil: ti zgoraj, žena spodaj. Tako je ostalo. In nabralo se je za skladovnico spominov, anekdot, terenov ... "Senčar naju je z Zvonkom Rečnikom poslal tudi v Sarajevo, na smuk za svetovni pokal, test za olimpijske igre." Smučina se je branikovcema zdela preravna.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta