Lovrenc na Pohorju: Obnovili gozdno pot falskih grofov

Mateja Bečan
06.10.2019 05:00

Člani društev, prostovoljci so kljub neprijaznemu vremenu čistili, urejali učno gozdno pot, ki je nastala leta 2004, a je bila nedostopna po žledolomu. Že prvotna pot, s katere se ponujajo lepi razgledi, je bila zasnovana krožno, po poteh, kjer so se nekdaj sprehajali plemiči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za delo so poprijeli starejši in mlajši prostovoljci.
Anžej Bečan

Žledolom, ki je pred petimi leti prizadel večino gozdov v Dravski dolini, je pustil precejšnje posledice tudi na gozdni učni poti Ruta, zaradi česar je bila na nekaterih mestih neprehodna. Zaradi velikega interesa lovrenške lokalne skupnosti po ohranitvi in vnovični obuditvi učne poti se je minulo nedeljo na delovni akciji zbralo čez dvajset prostovoljcev. Moči so združili člani Lovske družine Puščava, Planinskega in Turističnega društva Lovrenc na Pohorju in Mreže lovrenških prostovoljcev. Na pomoč pri odstranjevanju podrtega drevja, grabljanju listja, košnji bujne podrasti in odstranjevanju naplazenega materiala v dolžini 600 metrov med Štiblarjevim vrhom in domačijo Štiblar so priskočili tudi zaposleni preko javnih del Občine Lovrenc, ki projekt podpira. Očiščena in utrjena, predvsem pa varnejša gozdna pot bo namreč turistični produkt, ki bo privabljal v občino.

S poti se ponujajo lepi razgledi- na Dravo, elektrarno Fala, na Pohorje in Kozjak
Marko Vanovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta