Magdalenski park: Razsvetljava? Stranišča? Pesek?

Jaša Lorenčič
30.01.2019 17:48

Veliko vprašanj ob izgradnji cestnega podvoza v Ljubljanski ulici. Kaj bo med prenovo in po njej z Magdalenskim parkom? Največja prepreka, so na zboru SČS Magdalena ugotavljali skupaj s krajinskim arhitektom, je (ne)komunikacija z občino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krajinski arhitekt Robert Gostinčar je predstavil, kakšni so načrti z Magdalenskim parkom po izgradnji podvoza v Ljubljanski ulici.
Andrej Petelinšek

Zakaj peščene poti? Bo kaj boljša razsvetljava? Bodo prenovljena tudi javna stranišča? Kje so dvigala za invalide na postajališču Maribor Tabor? Kako je predvideno preprečevanje kolesarjenja v parku? Bi se dalo urediti podaljšek mostu iz Europarka tudi proti parku? In še in še. Zgolj v prvi uri. Tema zbora samoorganizirane četrtne skupnosti Magdalena o gradnji cestnega podvoza pod železniško progo v Ljubljanski ulici in zlasti o načrtovani obnovi površin Magdalenskega parka je v torek zvečer privabila toliko udeležencev, da se je bilo treba preseliti v (naj)večjo predavalnico MKC Maribor. Pa še ta je bila (pre)tesna.

Krajinski arhitekt Robert Gostinčar je predstavil, kakšni so načrti z Magdalenskim parkom po izgradnji podvoza v Ljubljanski ulici.
Andrej Petelinšek
Magdalenski park
Sašo Bizjak
Samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti ob pomoči moderatorjev Iniciative Mestni zbor že od februarja 2013 na zborih izpostavljajo in iščejo rešitve za probleme v svojem okolju.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta