Malo redarjev, malo denarja (3)

Igor Selan Igor Selan
18.01.2019 18:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Odgovor mariborske občine, ki se je odzvala na moj članek Malo redarjev, malo denarja, je zavajajoč in v ničemer ne ovrže trditve, da se je zaposlitve štirih redarjev v preteklem letu lotila diletantsko. Občina se namreč v prvi vrsti sklicuje na pozno sprejetje rebalansa proračuna, ki da je glavni krivec, zakaj je bil javni natečaj izdan (pre)pozno, v nadaljevanju pa na pritožbo enega od neizbranih kandidatov, zaradi katere se je postopek zavlekel. A dejstvo je, da bi že ob sprejetju rebalansa na občini morali vedeti, da bo v primeru pritožbe katerega od neizbranih kandidatov postopek potekal tako dolgo (kar se je na koncu tudi zgodilo), da bodo izbrani kandidati zamudili potrebno strokovno usposabljanje, ki se vsako leto praviloma izvede v septembru.
Četverico, ki bo strokovno usposabljanje za redarja tako lahko opravila šele letošnjo jesen namesto že lansko, so zato morali, kot so zapisali, "začasno prerazporediti na druga delovna mesta, ustrezna njihovim sposobnostim". Štiri osebe bodo torej na občini leto dni opravljale dela, za katera niso bile zaposlene. Glede na to, da je mariborska občina že več let v resnično nezavidljivi finančni situaciji, si tako nesmotrnega ravnanja z davkoplačevalskim denarjem res ne bi smela privoščiti.
​Igor Selan, Večer

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta