Maribor bo pomagal Kraljevu

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
21.06.2019 17:41

Po petih letih so z Mariborom pobrateno občino Kraljevo ponovno prizadele poplave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mariboru teče usklajena akcija zbiranja in predajanja pomoči pobratenemu Kraljevu, po petih letih ponovno močno poplavljenemu. Predstavili so jo na tiskovni konferenci.
Sašo Bizjak

Z Mariborom pobrateno občino Kraljevo v Srbiji, s katero mesto ob Dravi zaradi izkušnje iz preteklosti vežejo še posebno trdne vezi, so v začetku junija ponovno prizadele poplave. Razmere na srečo niso tako kritične kot so bile 2014., a vseeno zelo resne. Zaradi obilice padavin - v le nekaj urah je padlo 85 litrov dežja na kvadratni meter - so reka in potoki prestopili bregove, kanalizacija pa ni zmogla počrpati vode. Številne domove je zalila voda, bivališča je treba obnoviti.
"Takoj po prejemu informacije, da imajo v pobratenem mestu Kraljevu spet poplavo, sem poklical župana Kraljeva in mu ponudil pomoč, aktiviral strokovne službe in se povezal z Rdečim križem, Nadškofijsko karitas in Gasilsko zvezo Maribor," je dejal mariborski župan Saša Arsenovič, ki je pozval tudi občane in podjetja, da prispevajo po svojih zmožnostih na transakcijski račun, odprt pri Rdečem križu, za zbiranje pomoči za prizadete občane Kraljeva. Številka računa je 0451 5000 0397 432, sklic 50771, namen Poplave Kraljevo 2019; račun je odprt pri NKBM.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta