Mariborska humanitarka Jožica Mikić Horvat prejela kipec dobrote: Ko nekdo potrebuje pomoč, je nič ne ustavi

MS
01.11.2023 04:25

To najvišje priznanje Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije je prejela za več kot 40 let delovanja na humanitarnem področju, v tem obdobju je več kot 400 družinam neposredno pomagala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jožica Mikić Horvat v družbi svojih vnukov
Osebni arhiv

"Jožica Mikić Horvat je ena najbolj aktivnih in prepoznanih humanitarnih prostovoljk na območju severovzhodne Slovenije - in zagotovo je humanitarnost na tem območju tako razširjena tudi po njeni zaslugi, zato si nedvomno zasluži najvišje priznanje Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije - kipec dobrote," je ob podelitvi tega priznanja na 8. kongresu Foruma dejala njegova predsednica Nataša Sorko. Jožica pa je ob tej priložnosti poudarila, da je to priznanje namenjeno tudi njenim izvrstnim sodelavkam, s katerimi je sodelovala več kot 40 let prostovoljstva in humanitarnosti.

Jožica Mikić Horvat prejema kipec dobrote
Osebni arhiv

Jožico Mikić Horvat najbolj poznamo po njeni dejavnosti v Zvezi prijateljev mladine Slovenije (je tudi njena častna članica), je pa bila in še je članica v mnogih drugih društvih in organizacijah, ki pomagajo ljudem v stiski, zlasti družinam z otroki in otrokom neposredno. Več kot 400 družinam je neposredno pomagala pri reševanju njihovih največjih stisk - da so obdržali ali dobili streho nad glavo ali so jim bila donirana sredstva za zdravljenje njihovih otrok in še v mnogih drugih primerih. Čeprav je zaradi zdravja humanitarno delo omejila, ga popolnoma ni odložila, in ko Jožica strokovno in človeško presodi, da nekdo potrebuje pomoč, je nič ne ustavi, pa če gre samo za plačilo položnice ali gradnjo nove hiške (žal že pokojni) Katji. S svojim strokovnim znanjem in poznavanjem predpisov pomaga družinam z napotitvami na ustrezna mesta, kjer lahko rešujejo svoje težave.

Po njeni zaslugi prihaja veliko humanitarne pomoči za otroke in družine na Štajersko tudi iz akcij in programov, ki jih izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije, saj Jožica vedno skrbno pripravi strokovno utemeljene predloge. Vestna in odgovorna pa je tudi do donatorjev, zato ji zaupajo in se na njene pobude odzovejo. S svojim vzgledom in spodbudo je k humanitarni dejavnosti pritegnila mnoge prostovoljce. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta