Mariborska smučarska sezona: Že na začetku tudi po eni najbolj priljubljenih prog

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
13.12.2019 10:39

Jutri se začne smučarska sezona na Mariborskem in Areškem Pohorju s promocijskimi cenami kart.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Smučarska predpremiera je bila že prejšnji vikend na Bellevueju, sedaj se odpira več prog, tudi na Arehu. 
Andrej Petelinšek

Marprom to soboto uradno začenja s smučarsko sezono in znano je že, katere proge bo odprl. Na Mariborskem Pohorju bosta delovala trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnica Sleme. Na Arehu pa vlečnici Cojzerica in Areh. Dobra novica je, da se bodo lahko smučarji že na začetku sezone spustili tudi po eni najbolj priljubljenih prog, saj upravitelj prižiga tudi šestsedežnico Pisker. 

Bejbika je namenjena učenju smučanja. 
Andrej Petelinšek

Promocijske cene kart

To soboto bo na Pohorju veljala enotna cena dnevnih smučarskih vozovnic, ki bo pet evrov na osebo, ves izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene za smučarsko opremo in smučarski tečaj otrok. Smučišča bodo ta dan odprta od 9. do 14. ure, zatem pa bo med 14. in 17. uro na voljo še sankanje na otroškem poligonu Bellevue, kjer bo na terasi bližnje koče Koča tudi zabavni program ob otvoritvi sezone.
Od nedelje bo nato v veljavi redni obratovalni čas med 9. in 16. uro. Dnevne smučarske vozovnice bodo do nadaljnjega še naprej po znižanih cenah, 17 evrov bodo stale odrasle, 14 mladino in seniorje ter 10 evrov otroke in invalide. Prvih 600 obiskovalcev bo sicer karte v nedeljo dobilo po ceni deset evrov na osebo, kar omogoča 3. Športni zimski vikend Maribora v organizaciji Športne zveze Maribor.

Na Pohorju uživajo tudi najmlajši.
Andrej Petelinšek

V pogonu tudi avtobusi

Od otvoritve nove smučarske sezone bo na Pohorju na razpolago smučarski avtobus Bellevue–Areh–Bellevue. Na omenjeni relaciji bosta čez vikend vozila dva avtobusa, ob delavnikih pa eden. Ta vikend bosta avtobusa, če bodo razmere dopuščale, na Arehu vozila tudi po gozdni cesti proti zgornji postaji Cojzerice. Poleg tega bo s parkirišča na Arehu proti Cojzerici smučarje po potrebi vozil še manjši avtobus, še pravijo v Marpromu.
Čeprav se sezona za smučarje začne, pa se še ni končala za kolesarje, kajti bike park do nadaljnjega ostaja odprt.

Marprom je v zadnjih dneh intenzivno zasneževal. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta