Mariborski in nemški rotarijci šolam donirali sto miz in drugo opremo

mh
11.09.2021 04:00
Cilj projekta, ki so ga poimenovali Mize s srcem, je bil šolam omogočiti, da glede na vse predpise v covidnih časih organizirajo prijetnejše šolanje, saj se otrok kot socialno bitje pri oblikovanju lastnih želja, sposobnosti, misli in nagnjenj najboljše razvija v stikih z vrstniki, pedagogi in soljudmi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predaja miz s srcem na OŠ Janka Padežnika v Mariboru (od leve) Rok Štibler, predsednik RC Maribor Park, Lidija Todorović, ravnateljica OŠ Ludvika Pliberška,, Sonja Filipič, ravnateljica OŠ Janka Padežnika, Rozvita Pfeifer, koordinatorica projekta RC Maribor Park, in Andrej Ivanuša, tajnik RC Maribor Park. (foto: Rotary Park)
Rotary Park

Rotarijci najmlajšega rotarijskega kluba v Mariboru RC Maribor Park, ki mu predseduje Rok Štibler, so na pobudo Thomasa Guzatisa, nekdanjega guvernerja nemškega rotarijskega distrikta 1940 in dveh nemških Rotary Clubov (RC Berlin Funkturm, predsednica 2020/21 dr. Cristina Schurwanz, in RC Ratzeburg-Alte Salzstraße iz Möllna, predsednik 2020/21 Rainer Voß) zasnovali projekt Mize s srcem.

Odlično ohranjene, sodobne in v višino nastavljive pisarniške mize je doniral zavod za zaposlovanje Jobcenter Herzogtum Lauenburg v sodelovanju z RC Ratzeburg-Alte Salzstraße in RC Berlin Funkturm.

Dobavili so sto miz, ki so jim dodali štiri velike pisarniške omare, osem konferenčnih miz, osem predalnikov in osem srednje velikih omar. Prevzem miz in skladiščenje sta bila v začetku poletja v Mariboru, koordinatorka projekta je Rozvita Pfeifer. Šole udeleženke prvega dela tega projekta so: OŠ Janka Padežnika Maribor, OŠ Malečnik, OŠ Videm s podružnicami in Zveza prijateljev mladine Maribor. Predsednik Rok Štibler je ob predaji poudaril, da s tem projektom, namenjenim učencem in zaposlenim na šolah, skušajo kot ljudje akcije omiliti posledice pandemije covida-19.

Novi dom so mize s srcem našle tudi v računalniški učilnici na OŠ Videm pri Ptuju. (foto: Rotary Park)
Rotary Park

Sonja Filipič, ravnateljica OŠ Janka Padežnika Maribor, je dejala, da so donacije izjemno veseli, saj bodo prejeto pohištveno opremo koristno uporabili za pouk in popestritev nekaterih drugih šolskih prostorov. Lidija Todorović, ravnateljica OŠ Ludvika Pliberška Maribor, pa je dejala: "Akcij rotarijcev smo vedno veseli, saj nam zagotovijo dodatno opremo za popestritev ali izboljšanje pogojev za pouk. Zahvaljujemo se vsem članom in partnerjem za skrb in vnemo." Robert Murko, ravnatelj OŠ Videm pri Ptuju, pa je dejal: "Rotarijci so nam prišli nasproti že ob izbruhu epidemije leta 2020, ko so nam pomagali z nakupom prenosa podatkov za nekatere naše učence, ki takrat še niso imeli urejenega internetnega dostopa, in jim tako omogočili lažje šolanje na daljavo. Tudi donacije miz s srcem smo izredno veseli, saj smo tako polepšali računalniško učilnico na matični šoli in učilnico na podružnični šoli v Leskovcu."

Vrednost projekta Mize s srcem je 23 tisoč evrov, nadaljevati pa ga bo mogoče še dve do tri leta. Donatorji na slovenski strani so bili: za prevoz Rotary Distrikt Slovenija 1912 in prevozništvo Klaut za skladiščenje podjetje ALBO LS, d.o.o., in lionist Aleš Borko (Lions Piramida) ter članice in člani Rotary Cluba Maribor Park.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta