Mariborski kegljači na ledu uspešni na svetovnem prvenstvu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.04.2020 01:33

Za Društvom kegljanja na ledu Ledenko iz Maribora, ki deluje od decembra leta 1992, je ena najuspešnejših sezon doslej. Tekmovalci so se najprej izkazali z odličnimi igri na državnem prvenstvu, nato pa še kot člani reprezentance v začetku marca na svetovnem prvenstvu v nemškem Regnu. Tam so osvojili kar pet kolajn, zlato, srebrno in tri bronaste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kegljači Ledenka (z leve): Franc Dobnik, Rok Roškar in Klemen Noč

Za najprijetnejše presenečenje na svetovnem prvenstvu je poskrbela Sabina Jančič Dobnik, ki je z imenitno igro v ciljnem posameznem tekmovanju osvojila tretje mesto in bronasto kolajno, kar doslej še ni uspelo nobenemu članu Ledenka. Odlično je nastopila tudi članska moška vrsta v metu na daljavo, za katero so igrali Franc Dobnik, Rok Roškar (oba Ledenko) in Klemen Noč (Jesenice). Zagotovili so si nastop v skupini A, kjer so osvojili bronasto kolajno. Dobnik je v posamični konkurenci osvojil drugo mesto v skupini B in srebrno kolajno, Roškar pa tretje in bronasto kolajno.

Rezultat kariere Sabine Jančič Dobnik

Najbolj zadovoljna sta Regen zapuščala zakonca Sabina Jančič Dobnik in Franc Dobnik, ki sta skupno osvojila kar štiri kolajne. "Po prvem nastopu v ciljnem posameznem tekmovanju sem bila za odlično nemško tekmovalko Vereno Gotzler druga, v finalu je nekaj časa kazalo, da bi to mesto lahko obdržala, toda za malenkost me je prehitela še Avstrijka Simone Steiner. Obe sta že vrsto let v svetovnem vrhu te discipline. Tretje mesto je velik uspeh, če pomislim, da sem se doslej že večkrat uvrstila v finale, med dvanajst najboljših, a se nikoli nisem prebila v vrh. Poleg tega sem letos tudi manj trenirala," je pojasnila Jančič Dobnikova, ki z možem živi v Slovenj Gradcu.

Sabina Jančič Dobnik je presenetila z osvojitvijo bronaste kolajne.
Igor Napast

Članom Ledenka večina državnih naslovov

Tekmovalci in tekmovalke DKL Ledenko so tudi na državnem prvenstvu dokazali, da so med najboljšimi pri nas. V pokalnem tekmovanju kegljačic je bila najboljša reprezentanca Slovenije, za katero je bilo tekmovanje priprava pred svetovnim prvenstvom v Nemčiji, v ekipi pa so bile igralke, ki so tudi nastopile v Regnu.
Naslov članskih prvakinj v ekipnem ciljnem tekmovanju je osvojila vrsta Ledenka, prav tako pri članih v metu na daljavo. Tudi v posamičnih disciplinah so bili v ospredju predstavniki Ledenka.

Društvo Ledenko
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta