Mariborski župan Arsenovič za ustanovitev blagovne znamke Štajerska

Igor Selan Igor Selan
23.01.2019 14:51

Na sestanku z župani 15 okoliških občin naj bi dosegli načelni dogovor za ustanovitev agencije, ki bo skrbela za prepoznavnost regije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - izjava za medije po srečanju vodstva Mestne občine Maribor z okoliškimi župani, na katerem so govorili o povezovanju in sodelovanju med občinami - župan Saša Arsenovič in župani -
Sašo Bizjak

Župan Saša Arsenovič se je danes v prostorih mariborske občine sestal z župani petnajstih okoliških občin. Kot je povedal po sestanku, so se župani strinjali, da bi kot regija potrebovali skupno blagovno znamko, ki bi jo skupaj nato tudi tržili: "Kar se tiče turizma želimo po vzoru nekaterih drugih dežel v sosednjih državah nastopati skupaj. Razmišljamo o ustanovitvi agencije, ki bo služila vsem in skrbela za prepoznavnost regije." Na vprašanje, zakaj tega ne bi mogel opravljati Zavod za turizem, Arsenovič odgovarja: "Zavod ne povezuje vseh teh občin. Mi želimo, da bi se povezovali na pogodbeni osnovi v eno bolj jasno strukturo, kjer bi bilo bolj jasno, kdo kaj prispeva in kdo kaj za to dobi. To bi bila samostojna agencija, za katero želimo, da bi bila financirana s strani države oziroma ministrstev, še bolje pa bi bilo, če bi našli pot do črpanja evropskih sredstev."
Kot je še povedal Arsenovič, so na sestanku nastavili tudi zametek regije: "Zadali smo si domače naloge, vsak bo svoje želje in pričakovanja do države, gre predvsem za infrastrukturne zadeve, spisal na skupen elektronski naslov Štajerska. S tem smo se tudi poimenovali, in sicer v to, kar v resnici tudi smo - regija Štajerska. Ugotavljam, da so župani bili veseli zavedanja, da smo skupaj močnejši in da si mora Maribor prizadevati za povezovalno vlogo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta