Mariborsko Pohorje: Zadovoljni s smuko v dolino

Srečko Klapš Srečko Klapš
19.01.2020 18:32

Smuko je kazila megla, a smučarji so te dni s progami zadovoljni. V Marpromu škodo zaradi toplega vremena ocenjujejo na pol milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Včeraj je Snežni stadion obsijalo sonce.
Andrej Petelinšek

V soboto dopoldne je bilo parkirišče ob spodnji postaji vzpenjače kljub megli hitro polno. Največ jih je želelo preizkusiti smuko v dolino, saj Snežni stadion s sedežnico Radvanje obratuje od petka. Tudi sami smo se spustili mimo obeh trakov ob nekdanji vlečnici Bellevue, kjer so se otroci učili prvih smučarskih zavojev. Ob pogorelem Lisičkinem brlogu pa so marljivi delavci že uredili podest, na katerega bodo postavili kontejner za gostinsko dejavnost in stranišče, nam je povedal Iztok Tomšič. Dejal je še, da se bodo celovite prenove lotili poleti.

"Boljše, da je trša podlaga, kot da bi se ob soncu talila"

Prve meglice so se nad smučišče prikradle že na zgornjem delu štirisedežnice Poštela, snežna podlaga pa je bila trda vse do Trikotne jase in naprej na Snežnem stadionu. Glede na to, da pravih snežnih padavin sploh še ni bilo, sta bili podlaga in smuka v dolino dobri. Leon Kovač, ki je prišel na Pohorje iz Lendave, je ocenil, da je smuka v redu, morda v srednjem delu precej trda, spodaj pa zelo dobra: "Boljše, da je trša podlaga, kot da bi se ob soncu talila, pa bi se spet pritoževali." Tudi Martina Bauer pravi, da je smuka odlična glede na vremenske pogoje in da so Pohorci "naredili veliko umetnega snega, da lahko smučamo v dolino, na obrobje mesta". Medtem so se na desni strani ob vznožju Snežnega stadiona otroci učili smučanja. Njihova proga je bila z ograjo ločena od smučišča, sankaška pa ne, zato bi lahko prišlo do naleta smučarjev, ki so se spuščali v dolino, na kar je nekaj smučarjev opozorilo upravljavca smučišča.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Turna smuka pet in sedem evrov

​Ta čas na Pohorju obratuje deset žičniških naprav, novost v ponudbi je posebna vozovnica za turne smučarje. Za turno smuko na Piskru na Arehu bo stala pet evrov in bo vključevala en prevoz s sedežnico Pisker. Vozovnica za turno smuko na Mariborskem Pohorju pa bo stala sedem evrov in bo omogočala en prevoz s katerokoli delujočo napravo. Ker širina prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, pa bo ta za zdaj možna samo na Piskru v času odprtja smučišča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta