Od sobote možna smuka po Snežnem stadionu do doline

Igor Selan Igor Selan
16.01.2020 15:00

Turna smuka zaenkrat dovoljena le na Piskru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Snežni stadion
Marprom

Upravljavec mariborskih smučišč Marprom sporoča, da bodo poleg smučarskih prog, ki so odprte že sedaj, to soboto, 18. januarja, prvič letos odprli tudi Snežni stadion. Tako bo smuka na Mariborskem Pohorju od sobote naprej možna vse do doline, Snežni stadion pa bo ostal odprt do nadaljnjega. "Ob odprtju bo imel 30 do 40 centimetrov debelo snežno podlago, sedežnica Radvanje pa bo obratovala čez vikend v času dnevne smuke," sporočajo iz Marproma.
Poleg tega Marprom na Pohorju s soboto uvaja še eno novost, posebne vozovnice za turne smučarje. Vozovnica za turno smuko na Piskru na Arehu bo stala 5 evrov in bo vključevala en prevoz s sedežnico Pisker, vozovnica za turno smuko na Mariborskem Pohorju pa bo stala 15 evrov in bo omogočala en prevoz s katerokoli delujočo napravo. "Ker širina prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, bo ta za zdaj dovoljena samo na Piskru v času odprtja smučišča. Ko bomo zagotovili zadostno širino prog na Mariborskem Pohorju, pa bo mogoča tudi na mariborskem delu," še sporočajo iz Marproma.
Ob tem obiskovalce Pohorja obveščajo tudi, da bo v naslednjih dneh zaradi zagotavljanja varnosti na Pohorju izveden poostren nadzor spoštovanja smučarske zakonodaje. Nadzor bo potekal tudi v času, ko smučišča niso odprta.

Snežni stadion
Marprom
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta