Mestno drsališče je uspešnica: Našteli že 20 tisoč obiskovalcev

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.01.2019 12:21

Letošnje večje drsališče, ki pritegne tudi zaradi posebne lokacije, je dobro obiskano. Le prejšnji petek je bilo doslej zaprto, ker je led zaradi dežja popustil. Sicer je bilo vreme do sedaj naklonjeno obiskovalcem in upravljavcu objekta. Ob ponedeljkih se je mogoče preizkusiti v kegljanju na ledu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob ponedeljkih se je mogoče preizkusiti v kegljanju na ledu, po želji tudi tekmovati.
Igor Napast

Na montažnem drsališču velikosti 800 kvadratnih metrov na Trgu generala Maistra se je v dobrem mesecu zvrstilo blizu 20.000 drsalcev, razlaga Bojan Šušteršič, lastnik agencije Mopa, ki upravlja drsališče. Za primerjavo naj navedemo, da je bilo v lanski sezoni, ko je bilo drsališče z velikostjo približno 400 kvadratnih metrov postavljeno na Trgu svobode, za polovico manj obiskovalcev. "Zelo smo zadovoljni. Na drsališče prihajajo drsalci vseh starosti, veliko je otrok do petega, šestega leta starosti, ki še drsajo v spremstvu staršev in dobivajo prve izkušnje na drsalkah. Teh je bilo po naši oceni doslej že blizu štiri tisoč," dodaja Šušteršič.

Vremenske razmere za zdaj ugodne

Doslej so bile upravljavcem drsališča tudi vremenske razmere naklonjene, kar prav tako pripomore k dobremu obisku. "Predvsem je pomembno, da ne dežuje, kajti zaradi dežja se ledena ploskev, debeline osem centimetrov, omehča in potem se ne da drsati. Da led spet otrdi, ga moramo dodatno ohlajevati in med tem prav tako ni mogoče drsati," še razlaga. Doslej jim je dež zagodel le enkrat, in sicer prejšnji četrtek. Zaradi tega je bilo drsališče v petek zaprto. Tudi močno sneženje bi lahko bilo velika nadloga, kajti če so drsalci na ledu, ploskve ne morejo čistiti. "V načrtu smo imeli postavitev nadstrešnice nad osrednjim drsališčem, s čimer bi se ognili neljubim vremenskim vplivom za drsališče, a nam tisti, ki odločajo o tem, niso prižgali zelene luči. Čeprav smo zagotovili, da bomo storili vse, da zadostimo njihovim zahtevam pri postavitvi," pojasnjuje Šušteršič. Tako se sedaj zanašajo na to, da jim bo vreme tudi v prihodnje naklonjeno.

 
Sašo Bizjak

Ob ponedeljkih tudi kegljanje

Kakor že nekaj preteklih let bodo na mestnem drsališču tudi letos pripravili več zanimivih prireditev in dogodkov. Med njimi tudi kegljanje na ledu, ki ima v Mariboru dolgoletno tradicijo. Tekmovanja tričlanskih mešanih ekip v tej panogi bodo vsak ponedeljek od 20. ure, prvo, za katerega je prijavljenih osem ekip, bo prihajajoči ponedeljek. Pravila igre so zelo enostavna, pred tekmovanjem jih bodo razložili prireditelji iz Društva za kegljanje na ledu Ledenko Maribor, ki bodo poskrbeli za igralne pripomočke - čoke in tako imenovane zajčke. Najpomembnejša naloga igralcev je, da čok z metom čim bolj približajo zajčku na drugi strani igralnega polja. Zmaga ekipa, ki v šestih zaporednih igrah zbere večje število točk. Zmagovalec bo dobil pokal agencije Mopa. Prijavnico dobite in jo izpolnjeno oddate na drsališču pol ure pred začetkom tekmovanja. Prijavnina za pet turnirjev je 15 evrov za vsakega člana ekipe. Se je pa mogoče kadarkoli pridružiti in brezplačno preizkusiti samo v eni igri, pravijo v agenciji Mopa, kjer dajejo še dodatne informacije na telefonski številki 041 775 175. Denar, zbran od prijavnine, bo namenjen Društvu za kegljanje na ledu Ledenko za tekmovanja doma in v tujini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta