Miklavž na Dravskem polju: Zlate vrtnice za ureditev kolesarske steze, Miklavške mlake ...

ŠTR
03.01.2021 05:00
Hortikulturno društvo Maribor, ki mu predseduje Borut Ambrožič ml., v sodelovanju z Občino Miklavž na Dravskem polju že desetletja razvija odgovoren odnos do okolja in narave ter spodbuja širši interes za aktivno varovanje okolja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarski pump track poligon v Miklavžu Foto: Rafko Izlakar
Rafko Izlakar

Rezultat te skupne skrbi so vsakoletne pohvale in priznanja, ki jih člani ocenjevalnih komisij podelijo javnim ustanovam, podjetjem, kmetijam, kmečkim turizmom in lastnikom zasebnih vrtov za kakovostno oblikovana in vzdrževana okolja. Med tokratnimi prejemniki pohval za urejeno okolico so: Občina Miklavž na Dravskem polju za pump track poligon - Otroški gozdiček, podjetje Ame projekt, Bell center, družine Čvan, Karanović, Rajh, Valenta, Damijan, Koren, Helb Sešek, Sinovec in Terezija Kontrec.

Za Miklavško mlako skrbijo miklavški ribiči. Foto: Branka Bezjak
Branka Bezjak

Pump track poligon - Otroški gozdiček je občina otvorila leta 2017 pri gostišču Vauhnik (Danica) v Ulici Zlatke Karer. Asfaltni pump track poligon je primeren za vse velikosti koles, rolerje, kotalke, skiroje in poganjalce. Gibanje po poligonu je fizično intenzivno in primerno tako za učenje vožnje s kolesom kot za vadbo vrhunskih kolesarjev. Po pump tracku se premikamo s premikanjem telesa navzgor in navzdol in ne z odrivanjem ali vrtenjem pedal kot na ravnini, zato je to inovativen način poganjanja. Ob poligonu so tudi igrala za najmlajše, tako da je poskrbljeno za vse starosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta