Mladi gradijo ponosni Maribor

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
24.04.2020 18:35

Znani naj mentorji in naj šole projekta Mladi za napredek Maribora, zmagovalne naloge pa še ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljše naloge, naj mentorje in naj šole sta razglasila študenta Nomi Hrast in Anej Irgolič.
Jasmina Cehnar

Tudi letos je na projekt Mladi za napredek Maribora prispelo kup izvirnih in zanimivih raziskovalnih nalog. Natančno 202 raziskovalni nalogi in inovacijski predlogi, pri katerih je sodelovalo več kot 300 mladih, 150 mentorjev in 100 članov komisij.
Ker karanteni ni videti konca, sodelujoči pa so rezultate že težko čakali, je Zveza prijateljev mladine Maribor tradicionalni zaključni dogodek z razglasitvijo nagrad pripravila kar preko spleta, s posebnim glasbeno obarvanim dogodkom. Na njem je osnovnošolce nagovorila Nina Babič, predsednica ZPM Maribor, srednješolce pa mariborski župan Saša Arsenovič, ki je dejal, da ga veselijo radovednost in ambicioznost mladih ter njihovo neobremenjeno in kritično gledanje na svet, s čimer "gradite ponosni Maribor".
Zmagovalne naloge sicer še niso znane, ker končni izbor zaradi izrednih razmer še ni bil opravljen, so pa razglasili najboljše naloge po področjih in ožji izbor nalog, ki so se prebile na vrh. Znani so tudi naj šole in naj mentorji. Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Janka Padežnika, sledita ji OŠ Borcev za severno mejo in OŠ Bojana Ilicha. Najboljša mentorica v kategoriji osnovnih šol je Mateja Slana Mesarič z OŠ Janka Padežnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta