Na pomoč družini Brus in za fizioterapije deklice Maše

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
01.02.2019 16:21

Družina Brus z Bezene, ki je decembra zaradi požara ostala brez vsega, upa na čimprejšnje primerno vreme, da bi lahko začeli obnavljati dom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Česar ni uničil požar, je zmočila voda ob gašenju. Hiša družine Brus je potrebna celovite obnove.
Sašo Bizjak

Robert Brus se bo tudi zdaj, ko je treba začeti vse znova (obnovo pogorele hiše je namreč končal le nekaj dni pred požarom), dela lotil, kolikor bo to le mogoče, sam in s prijatelji. "Nekaj smo že naredili. Zabetonirali smo ploščo nad kuhinjo in spalnico in tudi zunaj, tako da se to zdaj lahko suši," pravi Robert Brus. A še ogromno bo treba postoriti, preden se bo družina lahko vrnila v svoj dom. "Najprej je treba dvigniti in na novo narediti streho, pa potem povleči elektriko in potem urediti še notranjost," pravi. Do kdaj bo trajala obnova, ni mogoče napovedati, to je odvisno tudi od denarja.

​Kako pomagati?

Hvaležni so za vsako pomoč. Račun je še vedno odprt pri mariborskem Rdečem križu (številka transakcijskega račune je 0451 5000 0397 432, sklic 50768, namen požar Bezena, odprt je pri Novi KBM), prostovoljne prispevka za družino pa pri stojnicah, ki jih postavljajo v Europarku in pred bolnišnico, zbira tudi društvo Maus, lahko pa se donacije nakažejo tudi na račun društva Maus (SI56 6100 0000 7087 846, Delavska hranilnica, d.d., Ljubljana, namen družina Brus).

Maša že lahko nekoliko dlje hodi

"Maša ima fizioterapije v vodi v bazenu v Rušah en- do dvakrat tedensko, nato pa še v Pesnici pri Petri Timošenko tri- do štirikrat, da si okrepi mišice, izboljša hojo. Se že pozna učinek vsega tega: Maša že lahko nekoliko dlje hodi. Poleg tega jo vozimo na masaže kože, tudi tu se že pozna izboljšanje," pravi dekličina mama Natalija Zorman. Pojasnjuje še, da Maša zdaj "koristi fizioterapije na podlagi donacije Lionsov, še za trikrat jih ima".

Ta vikend bodo v Europarku zbirali denar za deklico Mašo, ki je bila v ZDA na operaciji kolkov in zdaj potrebuje fizioterapije.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta