Na Pošteli so bivali že v 2. stoletju pred našim štetjem

BEB
23.01.2019 12:40

V Turističnem društvu Razvanje skrbijo, da je v njihovem kraju v vsakem letnem času kaj videti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nad Razvanjem so postavili razgledno okno.
Td Razvanje

Turistično društvo Razvanje že več kot 25 let skrbi za razne dejavnosti, ki so namenjene zlasti druženju krajanov. Tako so v decembru pripravili tradicionalno rajanje za vse otroke v kraju in letos pred domom krajanov postavili še velik božični venček, na katerem so ob nedeljah prižigali luči. Nekoč so bila znana tudi pustovanja, a so jih opustili, zato pa pred veliko nočjo še izdelajo velik, več kot 15 metrov visok presmec, ki ga nato udeleženci odnesejo do cerkve in od tam do gasilskega doma v kraju. Tradicionalen je tudi že prvomajski pohod iz Razvanja na Pohorje.
Nekaterih zadev pa se je mogoče udeležiti oziroma jih obiskati ne glede na letni čas. V TD Razvanje namreč skrbijo tudi za Arheološki park Poštela, kjer so postavljene informacijske table, ki mimoidoče na gozdnih poteh spominjajo, kje so živeli davni narodi že v 2. stoletju pred našim štetjem.

Ob razgledišču si lahko pohodniki oddahnejo na klopci, ki jo prav tako postavili v društvu.
Td Razvanje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta