Na rekreacijski prireditvi AJM Team Time Ride v Mariboru skoraj 600 kolesarjev

ise
02.06.2024 20:24

Prireditev je tekmovalne narave, a ne zmaga najhitrejša ekipa, ampak tista, ki se najbolj približa povprečnemu času vseh ekip

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prekolesariti je bilo treba 25-kilometrsko traso
Foto: Andrej Petelinšek

Skoraj 600 kolesarjev oziroma 180 ekip je včeraj na že 15. prireditvi AJM Team Time Ride vendarle premagalo 25 kilometrov dolgo in izjemno razgibano traso od Kamnice preko Kobanskih gričev do dveh "gorskih točk", Sv. Križa in Sv. Urbana, in nazaj v Kamnico.

Andrej Petelinšek

Dogodek bi sicer moral biti na sporedu že prejšnji vikend, a so ga organizatorji zaradi slabega vremena prestavili. "Imeli smo se res lepo, vreme je bilo odlično, vzdušje še boljše, škoda le za prejšnji vikend, saj bi takrat udeležencev bilo še precej več," je povedal vodja tekmovanja iz organizacije Mediaevent Darko Pukl.

Andrej Petelinšek

Prireditev je tekmovalne narave, a ne zmaga najhitrejša ekipa, ampak tista, ki se najbolj približa povprečnemu času vseh ekip. Letos je bila to ekipa Mešano, ki je za traso potrebovala štiri ure in 13 minut ter si za zmago prislužila enotedenske počitnice v enem od hotelov na Pagu.

Andrej Petelinšek

Najstarejši kolesar, ki se je udeležil prireditve, je bil 74-letni Jože Golič, najmlajša štiričlanska družina pa so bili Cviklovi (Aleš, Larisa, Zala in Lion). "Otroka sta stara 6 in 7 let, lep dokaz, da se lahko tudi tako mladi udeležijo naše prireditve. In še ena zanimivost, zakonski par z največjo razliko v teži sta bila Marjan in Ana Kotnik, pri čemer je mož s 104 kilogrami od svoje ženi težji kar za dvakrat," je še povedal Pukl.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta