Na voljo zemljišča za vrtičkarje

ŠTR
23.01.2019 13:01

Drušvo Aktiviraj se je vabi k prijavam za vrtnarjenje pod Pekrsko gorco, ker bo zrasel tudi sadovnjak. Prirejali bodo tudi družabne dogodke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simona Dijak

Iz društva Aktiviraj se, v katerem ob drugih programih spodbujajo tudi vrtičkanje v urbanih prostorih, sporočajo, da so v januarju, tako kot to počne narava, še vedno usmerjeni vase, načrtujejo, zbirajo moči za nove projekte, srečanja in znanja. So pa že začeli zbirati prijave zainteresiranih za vrtnarjenje in nova znanja, ki jih lahko pridobijo na Mestnem vrtu pod Gorco. Tam bo namreč priložnost za obdelovanje novih vrtov velikosti 30 ali 50 kvadratnih metrov. Zainteresirani se javite društvu preko elektronske pošte: drustvo.aktivirajse@gmail.com.
Tam sta načrtovana tudi sadovnjak in otroški doživljajski vrt, v brezovem gaju boste lahko sedli v senco vitkih dreves in se podružili s somišljeniki vrtnarji, še napovedujejo v društvu. "Kdaj pa kdaj bomo sedli vsi skupaj in odprli prostor tematikam, ki olajšujejo vrtnarjenje in zatorej poskrbijo za zdravo zemljo in posledično vse, kar po njej stopa in v njej raste," so še zapisali. Vrtovi bodo v bližini zemljišča pod Pekrsko gorco, neposredno za mariborskim RTV-centrom.

Prostor za vrtičkanje bo v neposredni bližini RTV-centra.
Sašo Bizjak
V Ropotarnico lahko prinesete stvari, ki jih več ne potrebujete. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta