Natečaj ZPM Maribor: Kako okrepiti zaupanje v znanost

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
18.06.2024 02:00

Natečaj, ki naslavlja dobo lažnih novic in teorij zarot, otroke spodbuja k razmisleku, kako okrepiti zaupanje v znanost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Vrtca Ivana Glinška

Zveza prijateljev mladine Maribor v okviru Evropske noči raziskovalcev razpisuje nagradni natečaj Raziskovalci - varuhi resničnih dejstev v dobi lažnih novic in teorij zarot. "Natečaj spodbuja mlade k razmisleku, kako okrepiti zaupanje v znanost, in ponuja priložnost, da poudarimo, kako znanost in znanstveniki še vedno ostajajo budni varuhi družbe," sporočajo z Univerze v Mariboru, ki (so)organizira Evropsko noč raziskovalcev. 

(DOBRA ZGODBA) Kako so prvi posredovalci rešili življenje 47-letniku, ki je doživel srčni zastoj

K sodelovanju so vabljeni vsi otroci v vrtcih in učenci osnovnih ter srednjih šol v Sloveniji, ki bodo razdeljeni v pet starostnih skupin, svoje prispevke pa lahko oddajo do vključno 18. septembra. Avtorji lahko sodelujejo v dveh kategorijah ustvarjanja: likovni in literarni, prilagojeni vsaki starostni skupini. S svojo najljubšo tehniko lahko ponazorijo raziskovalca kot varuha resničnih dejstev v današnji dobi, "v kateri smo priča izrazitemu širjenju dezinformacij, razcvetu teorij zarot in upadu zaupanja v znanost". Podelitev nagrad bo potekala na dogodkih v sklopu osrednje prireditve Evropske noči raziskovalcev v letu 2024.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta