Nenavaden pojav: Nocoj bo snežilo samo nad eno ulico v Mariboru

Denis Živčec
18.12.2018 17:58

Pravi mali božični čudež se danes in v četrtek obeta tam, kjer domuje VSGT Maribor, ki bo spet zagnala svoje ulično kuharsko tekmovanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Študenti, skupaj s Heleno Cvikl, direktorico VSGT, ponosno pokažejo novo bero prestižnih nagrad in priznanj, ki so jih osvojili letos.
Andrej Petelinšek

Bil je tisti decembrski dan, ko zvončkljanje medalj, ki si jih ponosno obesijo okoli vratu, najavi tradicionalno druženje študentov Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor, vodstva in novinarjev. Kar lesketalo se je, toliko so jih letos spet osvojili na prestižnih domačih in tujih tekmovanjih in vedno znova dih vzame spoznanje, kolikšen potencial ima Slovenija v mariborski Cafovi ulici.

Snežilo bo, a le nad Cafovo

Po napornem in uspešnem letu zdaj VSGT vabi na enega svojih najbolj odmevnih in prisrčnih dogodkov. Danes in v četrtek, med 16.00 in 20.30, bo ulica, v kateri domuje šola, že tretjič prizorišče uličnega kuharskega tekmovanja, ki mu sami pravijo kar božični kulinarični vrtiljak Cafoodfest.

Uspehi sežejo daleč

​Leto 2018 je za VSGT v marsičem bilo prelomno. Šola se je pridružila nacionalnemu projektu Slovenije za pridobitev naziva evropska gastronomska regija 2021. V marcu je na otoku Braču na Hrvaškem potekalo kulinarično tekmovanje, kjer sta Jure Dretnik in Tomaž Hohkraut osvojila ekipno zlato medaljo. Maja je šola zaključila projekt pridobitve šolskega hotela, nekdanjega hotela Ocean. Šolsko restavracijo Sedem je na svoj zemljevid uvrstil prestižni mednarodni vodnik Gault & Millau, direktorica Helena Cvikl pa je bila letos med nominirankami za prestižni naziv Veuve Clicquot Business Woman Award. To posebno nagrado znamka podeljuje uspešnim poslovnim ženskam. V oktobru se je aktualni ambasador gostoljubja Vito Zakrajšek Čahuk odpravil v Estonijo, kjer je na Coupe Georges Baptiste osvojil srebrno medaljo, Ana Protner, aktualna mariborska vinska kraljica, pa je v poznavanju in postrežbi slovenskih vin v Portorožu prejela zlato priznanje in srebrno medaljo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta