Nobene prijave za hipodrom v Kamnici

mbk
02.12.2019 17:49

Vodstvo mariborske občine se je sestalo s predstavniki konjeniških klubov, da bi preverili, kakšne so razvojne možnosti hipodroma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborska občina je ministrstvu za okolje in prostor predlagala spremembo uredbe o vodovarstvenem območju na območju hipodroma v Kamnici.
Igor Napast

Na poziv k oddaji vlog o zainteresiranosti za javno-zasebno partnerstvo v revitalizaciji hipodroma v Kamnici, ki ga je mariborska občina objavila konec septembra letos, se ni prijavil nihče. Je pa interes izrazilo več klubov, so sporočili z mariborske občine, ki je lastnik hipodroma, upravlja pa ga javni zavod Športni objekti Maribor. "Iz pogovorov s potencialnimi interesenti smo takrat izvedeli, da so jih od prijave odvrnili predvsem strogi vodovarstveni pogoji, ki veljajo za to območje in ki omejujejo skoraj vsako gradnjo. Zaradi varovanja podtalnice je po uredbi o vodovarstvenem območju na območju hipodroma dovoljeno postaviti le južno tribuno za gledalce, dopustni sta tudi rekonstrukcija ali nadomestna gradnja hlevov, vendar se število stojnih mest za konje ne sme povečati," so zapisali na občini.

Lastnik hipodroma je Mestna občina Maribor, upravlja pa ga javni zavod Športni objekti Maribor.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta