Nočni tek po štengah na Kalvarijo znova pod žarometi

Igor Selan Igor Selan
11.10.2021 16:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo se bo začel v petek, 15. oktobra, ob 17.30.
Andrej Petelinšek

Univerzitetna športna zveza Maribor, ki že več desetletij deluje pod sloganom Zdrava zabava, tudi letos organizira tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo. V lanski koronasezoni so se organizatorji zaradi okoliščin odločili, da bo dogodek podnevi, letos pa se 12. Seltronov nočni tek po stopnicah na Kalvarijo, ki se bo začel v petek, 15. oktobra, ob 17.30, vrača v podobi, kot smo ga vajeni - priljubljene štenge se bodo kopale v soju luči in svetlobnih efektov.

Andrej Petelinšek

Na dogodek se je treba prijaviti na spletni strani teknakalvarijo.com, ob prevzemu startnih številk pa velja poseben, časovno razporejen režim. "Tekači startajo eden za drugim po stopnicah s kratkim časovnim razmikom, kategorije so le ženska in moška ter tri različne otroške," pove Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. Prijavnine ni, nagrajen bo prav vsak udeleženec, bo pa tek izveden pod pogoji PCT. In še zanimivost. Rekord teka po stopnicah na Kalvarijo, ta znaša neverjetnih 1:44 minute, drži Kranjčan Matjaž Mikloš, ki je na dogodek že prijavljen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta