Nogometni veterani se družijo, najstarejši bo dopolnil 88 let

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.06.2019 04:59

NK Pohorje: Zbrali so se na 19. druženju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji nogometaši Pohorja so se zbrali že devetnajstič. 
Arhiv NK Pohorje

"Vsako leto nas je manj. V zadnjih dveh letih smo se poslovili od nekdanjih soigralcev Romana Cimerlajta, Iva Lipnikarja, Stanka Ozima, Franca Sternada, Damirja Grlocija, Vilija Šranca, Andreja Muršiča in tudi od dolgoletnega predsednika nogometnega kluba Pohorje Marjana Cvikla," je s spominom na pokojne zbrane nogometaše, ki so pisali zlate strani ruškega nogometa v letih od 1971 do 1977, na že 19. druženju nagovoril predsednik organizacijskega odbora srečanja Stanko Dobaj. "A tisti, ki smo tukaj, se ne damo. Verjamem, da se bomo imeli prijetno," je še dodal Dobaj. In so se tudi imeli.
Spomini na mladostna leta, ko so nosili prepoznavni zeleno-beli dres ruškega nogometnega kluba - ta je v sezoni 1974/1975 v prvi slovenski ligi za ljubljanskim Mercatorjem in soboško Muro osvojil še zdaj nedosegljivo tretje mesto -, so ob okusni hrani in žlahtni kapljici privreli na plan. Tudi anekdot, ki so spremljale njihovo nogometno pot, ni manjkalo, tako da se je srečanje končalo v poznih večernih urah.

Ruški stadion sedaj zasedajo mlajše selekcije
NK Pohorje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta