Nova blagovna znamka Naše najboljše: Osrednji motiv je list Stare trte

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
07.07.2020 16:20

Nova kolektivna blagovna znamka Naše najboljše naj bi poskrbela za visoko kakovost gastronomske ponudbe na območju Maribora z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorja in Kozjaka ter Slovenskih goric.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Logotip blagovne znamke Naše najboljše v ospredje postavlja list Stare trte.
Andrej Petelinšek

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je predstavil novo kolektivno blagovno znamko, poimenovano Naše najboljše (Our finest), s katero si bodo prizadevali za visoko kakovost gastronomske ponudbe na območju Maribora z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorja in Kozjaka ter Slovenskih goric. Nova znamka naj bi povezala ponudnike, pospešila rast kakovosti ponudbe in novih izdelkov oziroma storitev, hkrati pa pričala o vrhunski in trajnostno naravnani lokalni zgodbi.

Cilj so vrhunska butična doživetja

Nova blagovna znamka sledi modelu Izvorno slovensko, ki ga razvija podjetje Provital in po katerem je bilo oblikovanih že več kolektivnih blagovnih znamk (Bohinjsko, Okusi Rogle, Dobrote Dolenjske, Srce Slovenije, Jeruzalem Slovenija ...). Model temelji na petletnem faznem procesu razvoja. V prvi fazi je na vrsti mrežno povezovanje ponudnikov in razvijanje baze rokodelskih izdelkov, pridelkov in živilskih lokalnih izdelkov z dodano vrednostjo, ki so osnova za certificirano gastronomsko ponudbo v gostinskih obratih. V drugi fazi vzpostavljanja sistema pa so ocenjeni nastanitveni obrati, gastronomske prireditve in vodena doživetja pri ponudnikih.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Na prodaj v Dobrini

Za promocijo nove blagovne znamke bo skrbel mariborski zavod za turizem, za prodajo in drugo logistiko pa Zadruga Dobrina, ki že vrsto let ponuja lokalne pridelke in izdelke, v zadnjem obdobju tudi v trgovini v Gosposki ulici. "Gre za nadgradnjo, v kateri vidimo dodatno možnost in dodano vrednost za ponudnike in trženje lokalnim kupcem, predvsem pa obiskovalcem mesta Maribor," je povedala Milojka Domajnko iz Zadruge Dobrina. Vzpostavitev nove blagovne znamke je prav tako pozdravil mariborski župan Saša Arsenovič, podprli so jo tudi že nekateri ponudniki, med njimi gostinka Lena Klinar iz gostilne Gora pod lipo in Boris Uranjek s turistične in ekološke kmetije Pri Baronu. Slednji je dejal, da bo nova blagovna znamka pomagala zlasti tistim kmetijam, ki še nimajo izdelane svoje blagovne znamke in atraktivne embalaže za svoje izdelke. Prav vsi pa pričakujejo, da bo znamka Naše najboljše lokalne ponudnike povezala in spodbudila k boljšemu sodelovanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta