Nova spletna prevara: Tokrat tarča mariborski Europark

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
26.01.2024 14:00

Da je spletni oglas za škarje Makita iz Europarka lažen, opozarjajo v mariborskem nakupovalnem centru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborsko nakupovalno središče Europark
Boris Vugrinec

Splet je idealen kraj za spletne prevare in goljufije. To te dni okušajo tudi v mariborskem nakupovalnem središču Europark, kjer so v tem tednu prejeli številne klice in sporočila obiskovalcev, ki so nasedli spletni prevari. Na spletu namreč kroži lažen oglas za škarje za obrezovanje blagovne znamke Makita, v katerem je omenjena promocijska aktivnost ob praznovanju 23. obletnice odprtja Europarka Maribor. "Nekateri potrošniki poročajo o tem, da so paket s škarjami prejeli in ga plačali po povzetju, v paketu pa so nato dobili drugačne škarje ali povsem drugačen izdelek od tistega, predstavljenega v oglasu," pojasnjujejo v Europarku in opozarjajo, da gre za spletno prevaro, s katero nakupovalna destinacija nima nikakršne povezave. Po spletu krožijo tudi lažni profili Europarka, ki se predstavljajo v njihovem imenu. "Potrošnikom svetujemo, da so pri nakupih preko spleta izjemno previdni in da se s prijavo goljufije obrnejo na pristojne institucije," dodajajo. 

Gregor Grosman

Nakupovalno središče je spletno goljufijo že prijavilo. Oškodovance pozivajo, da se za reševanje spletne goljufije obrnejo na Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT in spletno stran www.cert.si. Uporabni nasveti, kako postopati v primeru prevare, so na voljo tudi na spletnem portalu Varni na internetu na www.varninainternetu.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta