Nova tribuna na atletskem stadionu v Mariboru bo imela 961 sedežev

MBK
26.04.2023 02:00

Nova atletska ogrevalna dvorana s spremljevalnimi prostori in tribuno bo omogočila, da bodo na Olimpijskem festivalu evropske mladine izpeljali tudi mladinsko tekmovanje v kraljici športov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Betonirajo zunanje stene in stebre objekta.
Šport Maribor

Gradnja atletske ogrevalne dvorane in tribune na stadionu Poljane napreduje po načrtih, so sporočili iz podjetja Šport Maribor. "Zdaj se betonirajo zunanje stene in stebri objekta, predvidoma do začetka julija pa bo zgrajena ogrevalna dvorana (v dolžini 103 metre in širini blizu 20 metrov), ki bo imela osem tekaških prog, fitnes in posebno progo z doskočiščem za skok v daljino, nad njo pa bo tribuna z 961 sedeži," so pojasnili v Športu Maribor. Nova atletska ogrevalna dvorana s spremljevalnimi prostori in tribuno bo stala najmanj 5,8 milijona evrov in bo omogočila, da bodo na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) izpeljali tudi največje mladinsko tekmovanje v kraljici športov v dosedanji zgodovini mesta, so še poudarili.

Po OFEM bo dvorana v poznih jesenskih, zimskih in zgodnjih spomladanskih mesecih služila kot prostor za treninge in tekmovanja mlajših kategorij. "Ureditev tribune pa bo naposled odprla možnost organizacije tekmovanj, kot so državna in pokalna članska prvenstva, tekme članskih reprezentanc, balkanskih prvenstev, velikih mednarodnih atletskih mitingov in drugih prireditev širšega pomena za Maribor in severovzhodno Slovenijo," so zapisali v Športu Maribor in še dodali, da bo pridobitev na voljo tudi drugim športnikom v mestu, ki bodo atletski stadion in dvorano uporabljali za kondicijske priprave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta