Občina Maribor ima novo vodjo urada za komunalo, promet in prostor

Igor Selan Igor Selan
17.11.2020 16:30
Suzana Fras, 46-letna gospodarska inženirka, je stopila v čevlje dolgoletnega vodje urada Vilija Eisenhuta, ki konec meseca odhaja v pokoj
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Suzana Fras je z vodenjem občinskega urada s 47 zaposlenimi začela včeraj. 
Mestna Občina Maribor

Občinski urad za komunalo, promet in prostor ima novo vodjo. Suzana Fras, 46-letna gospodarska inženirka (smer gradbeništvo), je vodenje urada s 47 zaposlenimi prevzela v ponedeljek, 16. novembra, izbrana pa je bila na javnem natečaju, na katerega se je prijavilo kar 30 kandidatov.

Frasova je s tem stopila v čevlje dolgoletnega vodje urada Vilija Eisenhuta, ki konec meseca odhaja v pokoj, na čelu urada pa je bil že v časih, ko je ta bil še Komunalna direkcija, torej že v času župana Borisa Soviča. Medtem, ko mu je Franc Kangler zaupal do te mere, da ga je po odstavitvi Zlatiborja Krajnčiča imenoval tudi za direktorja Nigrada, pa je bilo njegovo mesto vodje urada za komunalo kasneje precej bolj na prepihu. Poleti 2016 mu je namreč Andrej Fištravec odvzel pooblastila, a mu jih kaj kmalu tudi vrnil. Dokončno je sicer Eisenhut vodilno pozicijo izgubil lani, ko mu je pooblastila odvzel tudi sedanji župan Saša Arsenovič. Vodenje urada je potem začasno prevzel Gorazd Škrabar, sicer vodja občinskega urada za gospodarstvo.

Kot sporočajo iz občine, ima Frasova dolgoletne izkušnje pri pripravi, načrtovanju in vodenju investicij, zaposlena je bila namreč v državni DRI-upravljanje investicij, družbi za razvoj infrastrukture. "Njena vizija je, da je dobro delovanje urada vidno na vsakem koraku. Gre tako za zunanjo ureditev, ki na mimoidočega naredi dober prvi vtis, kot za druge ureditve, ki pripomorejo h kakovostnemu bivanju v mestni občini, kamor spada vzdrževanje in razvoj komunalne ter cestne infrastrukture," še sporočajo iz občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta