Občina Šentilj: Ustanavljajo svoje komunalno podjetje

ŠTR
05.04.2019 09:37

Ob gradnji vrtca v Sladkem Vrhu je ena glavnih letošnjih investicij gradnja krožišča v središču Šentilja. To soboto čistilna akcija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani občinskega sveta Šentilj 
Občina Šentilj

Člani občinskega sveta občine Šentilj so prejšnji teden sprejeli proračun za leti 2019 in 2020. Kot glavne letošnje projekte v občini navajajo gradnjo vrtca v Sladkem Vrhu in gradnjo krožišča v centru Šentilja, pri odcepu ceste za Sladki Vrh, ter rekonstrukcijo Maistrovo ulice, kar bo skupna investicija občine in države.
Letos namenjajo v proračunu sredstva tudi za pripravo dokumentacije za Društveni dom Šentilj, ki bo združeval večnamensko dvorano, glasbeno šolo in večgeneracijski center. Večnamenska športna dvorana bo namenjena za športno vzgojo otrok in bo povezana z bližnjo osnovno šolo. Začetek gradnje je načrtovan za naslednje leto.
"Povečujemo sredstva za pomoč na domu, s tem želimo starejšim občanom omogočiti bivanje v domačem okolju. Nadaljujemo uspešno delovanje Medgeneracijskega centra v Šentilju ter v KS Ceršak in Sladki Vrh.
Občina Šentilj zagotavlja visok standard skrbi tako za starejše kot za mlade predvsem z urejenimi objekti osnovnega šolstva in varstva otrok," še izpostavljajo v občini.
Več denarja namenjajo vzdrževanju kanalizacijskega in vodovodnega omrežja: "Tudi letos bomo subvencionirali male čistilne naprave, namenjamo tudi nepovratna sredstva za malo gospodarstvo in kmetijstvo.
Načrtujemo ustanovitev javnega komunalnega podjetja, ki bo v lasti občine Šentilj in bo učinkoviteje zagotavljalo servis komunalnih storitev v občini."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta