Obiski v UKC Maribor prepovedani zaradi porasta virusnih okužb dihal. Izjeme so dovoljene. Katere?

mbk
04.12.2023 12:51

Potem ko so zaradi izbruhov covida-19 že omejili obiske na nekaterih klinikah in oddelkih v UKC Maribor, so sedaj prepovedali obiske še v celotni bolnišnici. Obiski so dovoljeni izjemoma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Potem ko so obiske bolnikov v UKC Maribor že omejili na eno zdravo osebo v celotni kirurški stolpnici in nekaterih klinikah in oddelkih, so danes, v ponedeljek, iz UKC Maribor sporočili, da so do preklica prepovedani obiski zaradi porasta virusnih okužb dihal, predvsem COVID-19, pojavljajo pa se tudi že gripa in gripi podobna obolenja. Kljub temu pa so obiski omogočeni (v predvidenem času za obiske) v porodnišnici, vendar so omejeni zgolj na eno zdravo odraslo osebo dnevno.

Na ostalih oddelkih v UKC Maribor so obiski dovoljeni izjemoma, a prav tako le v predvidenem času za obiske, maksimalno eni zdravi osebi dnevno v naslednjih primerih: če je hospitaliziran mladoletnik, v primeru hospitalizacije odraslih nad sedem dni, dovoljeni so obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije ter druge izjeme po presoji lečečega zdravnika.

Obiski v UKC Maribor so sicer dovoljeni med 16. in 17. uro ob delovnikih ter med vikendom in ob praznikih med 14. in 15. uro. "Obiskovalci in spremljevalci ne smejo imeti znakov ali simptomov okužbe dihal. Za obiskovalce in spremljevalce je zelo priporočljivo nošenje pravilno nameščenih zaščitnih mask. Vsaj pred vstopom v bolniško sobo in pred izstopom iz bolniške sobe naj si obiskovalci razkužijo roke," še sporočajo iz UKC Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta