Obnova križišča Ulice Pohorskega odreda s Streliško cesto

Igor Selan Igor Selan
21.01.2020 19:13

Zaprto bo križišče Ulice Pohorskega odreda s Streliško oziroma Lackovo cesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Streliška cesta bo sicer začasno odprta, a dela bodo končana v drugi polovici marca.
Sašo Bizjak

Z mariborski občine sporočajo, da bo od danes do konca januarja zaradi obnove komunalnih vodov na severnem kraku križišča za ves promet zaprto križišče Ulice Pohorskega odreda s Streliško oziroma Lackovo cesto. V času del bo zaradi zagotovitve večje pretočnosti sproščen promet po Streliški cesti, ki je bila doslej zaprta, bo pa na tem odseku veljal poseben prometni režim.
Zaradi zapore križišča bodo tudi spremembe v mestnem avtobusnem prometu. Kot sporočajo iz Marproma, bodo mestni avtobusi na linijah 4 Limbuš–TC Qlandia in 18 Pekre od danes od 8. ure naprej vozili po spremenjeni trasi, in sicer tako, da bodo med vožnjo v smeri Peker iz Ulice Pohorskega odreda zavili v Borštnikovo ulico in v nadaljevanju na Radvanjsko ter Streliško cesto, po kateri se bodo vrnili na ustaljeno traso na Lackovo cesto. Po enaki obvozni poti bodo avtobusi na linijah 4 in 18 vozili proti centru mesta. V času del posledično ne bo v uporabi obojestransko avtobusno postajališče OŠ Ludvika Pliberška, nadomestni postajališči za avtobuse na linijah 4 in 18 bosta Streliška–Ulica Pohorskega odreda v bližini bencinske črpalke na Streliški cesti in pri OŠ Ludvika Pliberška na Lackovi cesti. Medtem bodo avtobusi na liniji 6 Vzpenjača, ki ta čas uporabljajo obvozno pot, v času zapore v Ulici Pohorskega odreda ponovno vozili po ustaljeni trasi.
Dela za dokončanje druge faze Streliške ceste se bodo predvidoma nadaljevala v drugi polovici marca, ko bodo ponovno odprte asfaltne baze in bodo tudi vremenske razmere dopuščale nadaljnje delo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta