Od četrtka Mariborčani spet v kino: V Maribox z masko, v dvorani ogled brez nje

Gregor Grosman Gregor Grosman
26.05.2020 13:00

Maribox po 76 dneh spet odpira vrata. Obiskovalci bodo na sedeže v dvorani razporejeni s priporočeno varnostno razdaljo, kokicam in pijači se bo verjetno treba odreči. To je nepravično, glede na to, da smo za gostinsko dejavnost registrirani tudi vsi kinematografi, pravi direktor Mariboxa Stipe Jerić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribox

V četrtek, 28. maja, bodo v Mariboxu za obiskovalce spet odprli svoja vrata, ob upoštevanju vseh potrebnih priporočil NIJZ.  Čas zaprtja so izkoristili za obnovitvena dela, so sporočili, kino izkušnja pa bo trenutno nekoliko drugačna. V kino dvoranah bodo obiskovalci razporejeni na sedeže s priporočeno varnostno razdaljo, družine in prijatelji pa bodo lahko sedeli skupaj.

Maribox
Maribox

Prelaganje odgovornosti

NIJZ je direktorju Mariboxa svetoval, naj se z vprašanjem o možnosti konzumiranja hrane in pijače v kino dvorani, obrne na zdravstveni inšpektorat, ki ni imel ustreznega odgovora. Napotili so ga tudi na ministrstvo za gospodarstvo, tam na notranje ministrstvo, od koder je preverjanje zahtev ponovno vodilo na NIJZ. "Odgovora ni, nihče nič ne ve. Ni jasnih navodil. Prava zmeda," pravi Jerić. Kazni za kršitelje pa niso majhne. "To je nepravično, glede na to, da smo za gostinsko dejavnost registrirani tudi vsi kinematografi."
V Mariboxu so se temeljito pripravili na odprtje, da lahko poskrbijo za varnost, kot tudi za udobje in normalno kino izkušnjo. K tej pa po mnenju mnogih obiskovalcev kina sodi tudi hrana in pijača. Brez tega si marsikdo ogleda filma na velikem platnu ne more predstavljati. Na sporedu za četrtek so na spletni strani navedli filme 21 mostov, Bloodshot, Fantazijski otok, Izven igrišča, Ježek Sonic, Klic divjine, Naprej, Nenavaden teden s Tesso, Nevidni človek, Podli fantje za večno, Posebni, Ptice roparice in Razkrila sem vohuna. 

Stipe Jerić, direktor Mariboxa
Andrej Petelinšek
Maribox
Nekaj filmov, ki jih bodo predvajali v Koloseju ob ponovnem odprtju.
Kolosej
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta