Odvoze s pajkom bi prevzel Marprom

Igor Selan Igor Selan
07.01.2020 16:49

Če se bodo mestni svetniki strinjali, bo dejavnost odvoza nepravilno parkiranih vozil od Nigrada prevzel Marprom; dostop do odpeljanih vozil bi bil po novem mogoč 24 ur na dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odpeljana vozila bodo lastnike čakala na parkirišču južno od glavne avtobusne postaje.
Sašo Bizjak

Mariborski mestni svet bo na januarski seji odločal tudi o spremembah več odlokov, ki bodo omogočili, da dejavnost odvoza nepravilno parkiranih vozil od Nigrada prevzame Marprom. Ta naj bi odvoze s pajkom pričel opravljati predvidoma spomladi, najverjetneje aprila. Kot je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič, bodo za odvoze s pajkom nabavili lastno vozilo, ki ga bodo predvidoma najemali. Dokler Marprom vozila ne bo nabavil, bo dejavnost za njih, tako kot zdaj za Nigrad, še naprej izvajal zasebni izvajalec, družba KHD.

Od pomladi naprej po vozila, ki jih je odpeljal pajek, ne bo več treba na Tezno.
Simona Božič

Zaposlili bodo štiri ljudi

Za izvajanje dejavnosti bodo zaposlili dodatne štiri ljudi, dva, ki bosta upravljala vozilo, in dva pri blagajni. Ta bo namreč v nasprotju z zdaj, ko avta ponoči ni mogoče dobiti nazaj, delovala 24 ur na dan. Prav tako bo olajšano plačevanje kazni. Medtem ko Nigrad zdaj kršitelju izda položnico, kršitelj pa jo mora nato pred prevzemom avtomobila plačati ali na Petrolovem bencinskem servisu ali v poslovalnici Nove KBM na Teznu in se nato znova vrniti v Nigrad, bo po novem plačilo mogoče opraviti kar na avtobusni postaji. V nočnem času, od 22. do 6. ure zjutraj, bo odvoz avtomobila mogoče plačati le s plačilno kartico, v Marpromu namreč ne želijo, da bi ponoči imeli v blagajni večjo količino denarja, od 6. do 22. ure pa bo mogoče plačevati z gotovino ali s plačilnimi karticami.

Lažji dostop do odpeljanih avtomobilov

S prenosom dejavnosti na Marprom bi se olajšal tudi dostop do odpeljanih avtomobilov, saj bodo nepravilno parkirana vozila na lastnike čakala na parkirišču južno od glavne avtobusne postaje, torej precej bližje centru mesta in na točki, do katere vozijo praktično vse avtobusne linije v mestu. Bližina parkirišča naj bi bila tudi razlog za večjo rentabilnost dejavnosti. "V osmih urah namreč lahko zaradi tega po preračunih odpeljemo štiri vozila več, kot jih zdaj Nigrad," razloži Majhenič.

Odpeljana vozila bodo lastnike čakala na parkirišču južno od glavne avtobusne postaje.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta