Odziv klavnice Košaki: "V naših prizadevanjih nismo v celoti uspešni, kar seveda obžalujemo"

Ana lah
16.12.2021 14:27

Na skrite posnetke, ki so nastali v mariborskih klavnicah Košaki, so se odzvali v podjetju Košaki TMI. Ugotavljajo, da v prizadevanjih niso v celoti uspešni, kar obžalujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po objavljenih posnetkih so se v izjavi za javnost odzvali v podjetju Košaki TMI. "Predanost kakovosti in skrb za potrošnika nas v Košakih spremljata že skoraj 150 let. Del naše predanosti in skrbi se nanaša tudi na spoštovanje in ustrezno ravnanje z živalmi. V družbi si nenehoma prizadevamo za to, da spoštujemo nacionalne predpise in predpise Evropske unije, k temu pa nas zavezujejo tudi standardi kakovosti, ki jih imamo vpeljane za zagotavljanje neoporečnosti in varnosti živil. Ob teh prizadevanjih tekoče izvajamo kontrole naših sodelavcev, prav tako pa zagotavljanje predpisov zagotavljajo inšpektorji uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki so vedno prisotni ob zakolu živine," so pojasnili.

Neustrezno ravnanje sankcionirajo

Zapisali so, da je iz objavljenega posnetka razvidno, da v prizadevanjih niso vedno v celoti uspešni, kar obžalujejo. "V podjetju z rednimi izobraževanji in preizkusi znanj skrbimo, da sodelavci, ki ravnajo z živalmi, posredujejo ustrezna znanja in spretnosti za to. V zadnjem letu smo tako na tem področju izvedli 16 internih in 3 zunanja izobraževanja sodelavcev. V primeru, ko ugotovimo neustrezno ravnanje sodelavce, tudi ustrezno sankcioniramo," so dejali iz podjetja Košaki.

Na koncu so dodali, da tudi predstavniki društva AETP ugotavljajo, da večjih nepravilnosti ni ter da proces poteka po ustaljenih postopkih in praksah, ki jih nalaga zakonodaja Evropske unije in podrejeno tudi domači predpisi.

Član Društva AETP Samo Curk je dejal, da priznanje Košakov ne izpodbija dejstva, da podjetje s svojim sloganom zavaja javnost: "Prikazana klavna praksa je sicer legalna, ampak niti približno ne korespondira s sliko, ki jo Košaki javnosti implicirajo Ustvarjeno s polno mero ljubezni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta