Odziv mariborske občine: Zakaj točke o financiranju športa ni bilo na seji mestnega sveta

20.09.2021 15:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Seja mestnega sveta Mestne občine Maribor
Igor Napast

Z mariborske občine so se odzvali na prejšnji teden izrečene trditve opozicijskih svetnikov Liste Franca Kanglerja (NLS) in Liste za pravičnost in razvoj, da se vodstvo občine izogiba odgovorom na vprašanja o domnevnih nepravilnostih pri javnih razpisih za letne programe športa in pri poslovanju Športnih objektov Maribor, saj župan kljub obljubi točke o športu v Mariboru ni umestil na septembrsko sejo mestnega sveta.

"Drži, da točka, o kateri želijo razpravljati svetniki omenjenih svetniških skupin, ni bila uvrščena na to sejo. Razlog je v tem, da se je na predlog župana in podžupana, pristojnega za področje športa, začela izredna notranja revizija pravilnosti poslovanja, katere namen je preveritev vzpostavljenosti in delovanja sistema notranjih kontrol pri izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje letnega programa športa za leta 2018, 2019 in 2020. Za poslovanje javnega zavoda Športni objekti Maribor pa se je začela redna notranja revizija za leto 2020. Namen revizije je preveritev delovanja sistema notranjih kontrol pri pripravi temeljnih računovodskih izkazov zavoda za leto 2020 ter preveritev ugotovljenega poslovnega rezultata," sporočajo z občine. In dodajo, da bo seznanitev s končnima poročiloma uvrščena na dnevni red redne seje mestnega sveta, takoj ko bosta pripravljeni obe revizijski poročili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta