Odziv na ukinitev tržnice na Trgu svobode: "S tem izenačujemo položaj lokalnih pridelovalcev na drugih tržnicah"

Barbara Bradač Barbara Bradač
13.05.2020 09:30

Z mariborske občine so poslali odziv na ukinitev priljubljene tržnice v središču mesta. Zapisali so, da s selitvijo integriranih pridelovalcev s Trga svobode ne le širijo, ampak tudi izenačujejo položaj vseh lokalnih pridelovalcev na drugih mestnih tržnicah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Kot smo včeraj zapisali v Večeru, se je župan Saša Arsenovič odločil, da tržnice na Trgu svobode ne bo več. Z mariborske občine so poslali odziv na ukinitev, kjer so potrdili, da se z 12. majem 2020 ukinja izvajanje javne gospodarske službe vzdrževanja in upravljanja tržnic na lokaciji Trg svobode, lahko pa se tržnica integrirane pridelave preseli na območje Vodnikovega trga ali na ostale tržnice z območja.
"Vodstvo Mestne občine Maribor (MOM) si vsekakor prizadeva, da bi bila kvalitetna, lokalno pridelana hrana dostopna Mariborčanom na vseh petih tržnicah v mestu, zato si želi razvijati 5 močnih tržnic s kvalitetno in raznoliko ponudbo lokalno pridelane hrane. Nosilka tržnične dejavnosti v Mariboru ostaja glavna tržnica na Vodnikovem trgu kot osrednja mestna tržnica, preostale štiri manjše – na Teznem, Pobrežju, v Dominkuševi ulici in na Taboru – pa zagotavljajo dostop do enako raznolike ponudbe tudi številnim občanom, ki so nekoliko oddaljeni od mestnega središča in želijo lokalno pridelano zdravo hrano kupovati bliže svojemu domu. Osrednja mestna tržnica na Vodnikovem trgu z razpršenostjo ponudnikov na drugih lokacijah na mestnih trgih izgublja na ugledu, ponudbi in obiskanosti, česar si ne želimo. Tržnica je od nekdaj bila na Vodnikovem trgu, lokacija Mariborčane nostalgično povezuje in vsekakor si bomo prizadevali, da bo tržnica na tem mestu ostala tudi v prihodnje," so zapisali v sporočilu za javnost.
Tako tržnice integrirane pridelave, ki na Trgu svobode deluje ob sredah in petkih, ne bo več. "S selitvijo integriranih pridelovalcev s Trga svobode ne le širimo, tudi izenačujemo položaj vseh lokalnih pridelovalcev na drugih mestnih tržnicah," sporočajo z mariborske občine.
Ukinjajo tudi tržnično dejavnost na drugih ulicah in trgih, izjemoma bo na ulicah mogoče prodajati plodove, nabrane v gozdu (gozdne borovnice, gobe, kostanji).

Andrej Petelinpek
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta