Okoljski minister Vizjak v Mariboru: Plovnost Drave urejena že jeseni, o zahodni obvoznici pa je še težko govoriti

Andreja Kutin Lednik
17.07.2020 13:00

Minister za okolje Andrej Vizjak je obiskal Maribor, z županom sta preučila kup mariborskih projektov in ugotovila predvsem, da bo dela še veliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Šlo je za izjemno učinkovit sestanek, je srečanje z ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom ocenil mariborski župan Saša Arsenovič. Na mizi je bil cel seznam projektov: zahodna obvoznica in umeščanje le-te v prostor, možnosti termične obdelave odpadkov, Mariborski otok, plovnost reke Drave, odlagališče nevarnih odpadkov Metava, poplave v Malečniku ...
Da lahko epidemija na zagon projektov vpliva le pozitivno, pravi Arsenovič: "Na seznamu 187 prioritetnih projektov, ki ga je sprejela vlada, je kar nekaj mariborskih projektov z različnih področij. Tako država kot lokalna skupnost morata dati v teh gospodarskih razmerah pozitiven signal ljudem, da bo gospodarstvo čim prej okrevalo. Čutimo potrebo po izvajanju projektov, ki bodo zagotovili tudi delovna mesta in želja je še večja zaradi covida-19."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta