Pela je Eva Boto in peli so stanovalci Doma pod gorco

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.04.2020 18:17

V okolici Doma pod gorco je odmevala slovenska pesem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eva Boto je nastopila za stanovalce Doma pod gorco.
Andrej Petelinsek

Stanovalci doma in oskrbovalci so se pridružili projektu Vseslovensko petje s srci, ki je že tretje leto zapovrstjo s prepevanjem slovenskih pesmi povezalo Slovenke in Slovence. Ob tem so na Pekrski cesti gostili pevko Evo Boto, ki je starostnikom popestrila dan.
Eva Boto ni bila prva, ki je prišla pred Dom pod gorco zabavat stanovalce v času epidemije novega koronavirusa. Podobni nastopi oskrbovancem veliko pomenijo, nam je povedal Gregor Žigon, direktor Doma pod gorco: "To je bil tretji nastop. Najprej je pred časom sem prišla harmonikarica Špela, stanovalci so bili navdušeni, stekla je tudi kaka solza, peli so. Odločili smo se, da bomo takšne dogodke skušali izvesti tedensko. Pretekli teden so nas zabavali folkloristi Akademske folklorne skupine Študent, našemu vabilu se je odzvala tudi Eva Boto in veselje je nepopisno. Z glasbo stanovalci malo pozabijo na te turobne dni." Stanovalci so namreč zadnje tedne omejeni na gibanje v sobah, kontrolirano pa hodijo na sprehode. Bližine svojcev nimajo, prav tako ne pristnega stika. Se pa zaposleni v domu trudijo, da oskrbovancem pomanjkanje nadomestijo s kratkočasnimi dejavnostmi, pove Žigon: "Vseskozi se trudimo, se prilagajamo situaciji in skušamo stanovalcem zapolniti dan."
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1253244241603592193{/twitter}
V okviru akcije Vseslovensko petje s srci so stanovalci zapeli slovensko himno in skladbo Lipa zelenela je. Eva Boto je na obeh dvoriščih doma predstavila svoj repertoar skladb, najbolj pa so se stanovalci zabavali ob njeni imitaciji Helene Blagne ter ob legendarnih skladbah Tam, kjer murke cveto, Med iskrenimi ljudmi in Dan ljubezni. Eden od stanovalcev je po njenem nastopu na balkonu glasno zapel legendarno En hribček bom kupil in požel aplavz sostanovalcev, zaposlenih v domu, navdušena pa je bila tudi pevka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta