(PISMO BRALKE) Prometni nered

13.04.2024 06:00

Ugotavljam, da je v prometu vedno več nereda, in to ne samo v središču mesta, ampak tudi na periferiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kot upokojenka imam veliko časa, da se po Mariboru sprehajam peš. Ugotavljam, da je v prometu vedno več nereda, in to ne samo v središču mesta, ampak tudi na periferiji. Tam je najbolj očitno, da vozniki ne upoštevajo več luči na semaforju. Redko kdo sploh zmanjša hitrost pri rumeni luči, kot bi jo po pravilih moral, namesto tega raje še pospeši, da bo ja pravočasno zapeljal skozi križišče. Nemalokrat se zato zgodi, da avtomobil zapelje skozi rdečo luč na semaforju. Pešci moramo biti zelo pazljivi, da ne stopimo prehitro na cesto, čeprav za nas že gori zelena luč.

V središču mesta, kjer je cona za pešce, pa so postali prava nadloga električni skiroji, saj staro in mlado na njih drvi z večjo hitrostjo, kot je dovoljena. Težava je zasti v tem, da je električni skiro tako tih, da ga sploh starejši ne slišimo, če se nam približuje od zadaj. Zato pozivam pristojne, naj bolj ozaveščajo vse udeležence v prometu, še posebej pa tiste, ki s svojim načinom prevažanja ogrožajo soljudi.

Ančka Horvat, Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta