Pliberškova prevzela vodenje mariborskega holdinga

Igor Selan Igor Selan
10.03.2020 10:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva direktorica Javnega holdinga Maribor je postala Lidija Pliberšek, ki še naprej ostaja tudi na čelu Pogrebnega podjetja Maribor
Janko Rath

Lidija Pliberšek je prva direktorica Javnega holdinga Maribor. Na včerajšnji konstitutivni seji nadzornega sveta holdinga, v katerega so vključena javna podjetja Energetika, Mariborski vodovod, Marprom, Nigrad, Pogrebno podjetje in Snaga, je bila za vršilko dolžnosti imenovana soglasno. Prve naloge nove direktorice bodo vzpostavitev lastniških odnosov in razmerij družb, ki bodo povezane v holding, vzpostavitev osnovne organizacijske sheme, izvedba nekaterih skupnih projektov in izdelava strategije razvoja holdinga do leta 2025. 
Pliberškova sicer še naprej ostaja tudi direktorica Pogrebnega podjetja Maribor, na čelu katerega je že vse od leta 2002, s čemer je direktorica z najdaljšim vodstvenim stažem v vseh mariborskih občinskih podjetjih. 
Kako dolgo bo Pliberškova začasna direktorica holdinga, zaenkrat še ni znano, iz mariborske občine so namreč sporočili le, da bo po vzpostavitvi temeljev za uspešno delovanje holding objavil javni razpis, s katerim se bo iskal najprimernejši direktor oziroma direktorica, ki bo holding vodil(a) v naslednjem mandatnem obdobju. Kot še sporočajo z občine, želijo s holdingom racionalizirati poslovanje javnih podjetij, zagotoviti še boljšo povezanost med njimi ter zagotoviti koordinacijo pri sprejemanju strateških odločitev in izvajanju storitev.
Vodenje nadzornega sveta holdinga je prevzel Matej Bastič, menedžer v podjetju Boxmark Leather, preostali nadzorniki pa so še vodja občinske službe za finance Mateja Cekić, član in predsednik uprave več družb ter nadzornik v Nigradu Igor Banič ter nekdanji vodja pravnih zadev EPK Sašo Drobnak.
Več o nadaljnjih aktivnostih holdinga bo znano v sredo. Na novinarski konferenci bodo o tem spregovorili župan Saša Arsenovič, direktorica Pliberškova in Gregor Živko iz odvetniške pisarne Živko in Purg. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta