Pljučni oddelek za bolnike brez covid bolezni opravlja ambulantne obravnave

AN.K.
09.11.2020 17:00

Kljub odprtju covid oddelka v oddeljeni enoti UKC na Slivniškem Pohorju, tečejo ambulantne obravnave pljučnih bolnikov naprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kljub odprtju covid oddelka na lokaciji Oddelka za pljučne bolezni UKC Maribor z dnem 2. novembra, sam Oddelek za pljučne bolezni nemoteno nadaljuje z ambulantno obravnavo pljučnih bolnikov, sporočajo iz UKC Maribor. Na oddaljeni enoti kliničnega centra na Slivniškem Pohorju bolniki vstopajo skozi poseben vhod, ki je ločen od covid con in covid oddelka. "Nemoteno so obravnavani bolniki s sumom na pljučnega raka, normalno potekajo bronhoskopije, punkcije pljuč, multidisaciplinarni konziliji ter ambulantna obravnava bolnikov napotenih pod stopnjo nujnosti štiri. Nemoteno poteka tudi obravnava bolnikov s težko astmo. Kontrolni pregledi so deloma opravljeni na daljavo, po telefonu. Tudi vsi bolniki, ki potrebujejo kontrolni rentgenogram prsnih organov in spirometrijo ter laboratorijske preiskave, bodo pregledani v Ambulantnem centru Oddelka za pljučne bolezni UKC Maribor na Slivniškem Pohorju 7," dodajajo v UKC. Covid bolniki so namreč nameščeni v ločenem delu zgradbe.

Sicer je število covid bolnikov še vedno v porastu. Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov je v primerjavi z včerajšnjim dnem naraslo za 14 in zdaj znaša skupno 187 – od tega jih je bilo na intenzivnem zdravljenju 38. Prav tako so v UKC Maribor zabeležili povečanje števila smrti za dva, zdaj število vseh umrlih znaša 47. Skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov je 224.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta