"Podpora Lentu je pomembno sporočilo"

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
22.06.2019 00:03

Pravi trenutek za nepozabno druženje je v četrtek izbrala Nova KBM, ena od generalnih pokroviteljev Festivala Lent, ki je na sprejem povabila stranke in poslovne partnerje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, in Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma, organizatorja Festivala Lent.
Mediaspeed

Z začetkom poletja dogajanje v Mariboru popestri tudi Festival Lent, ki v mesto vsako leto privabi številne obiskovalce od drugod. Zasluge, da festival vsakič znova ponudi gledalcem in poslušalcem glasbene, gledališke in druge umetniške poslastice, prostor za druženje in čas za sprostitev, imajo tudi njegovi številni podporniki, pokrovitelji in sponzorji. Eden generalnih pokroviteljev Lenta je že dolgo vrsto let tudi Nova Kreditna banka Maribor, ki je zato ob začetku festivala, prav na dan, ko je bila podpisana pogodba o nakupu Abanke, pripravila sprejem za svoje stranke in poslovne partnerje.

Banka in festival delita enake vrednote

V prijetnem okolju kluba Luft 360 v Mariboru je zbranim gostom izrekel prisrčno dobrodošlico John Denhof, predsednik uprave Nove KBM. Vsem je zaželel dobro počutje na festivalu, "eni največjih zabav v Sloveniji", ki pa ima tudi širši pomen. S podporo festivalu in umetnikom, ki nastopajo na njem, Nova KBM po Denhofovih besedah ne pomaga le njim, pač pa tudi javnosti in svojim zaposlenim predaja pomembno sporočilo. "Ne sponzoriramo samo Lenta, ampak še veliko drugih dogodkov," je na novinarsko vprašanje odgovoril John Denhof. "Veliko pozornosti posvečamo, kulturi, gledališču, športu, kajti to je po eni strani dobro za posel. Po drugi strani s tem tudi svoje zaposlene spodbujamo k prepoznavanju pomena in ohranjanju vrednot, kot so doseganje rezultatov, razumevanje potreb ljudi in stalne, trajne izboljšave. Skupaj s športniki se denimo učimo, kako dostojanstveno zmagati – ali včasih tudi dostojanstveno izgubiti – kako se učiti iz napak in trdo trenirati. Umetniki pa nas učijo, da navdih ne pride zgolj z delom, temveč je treba predvsem polno živeti." V nagovoru se je Denhof zbranim poslovnim partnerjem, strankam in zaposlenim zahvalil za zaupanje in izrekel prepričanje, da bodo skupaj še večji in boljši.

Na terasi kluba Luft 360 so se družili poslovni partnerji Nove KBM.
Mediaspeed

Umetniški in kulinarični užitki v prijetni družbi

Preden so se gostje na povabilo Nove KBM lahko predali zvokom Dubioza kolektiva, prvim nastopajočim na glavnem odru letošnjega Lenta, so lahko prisluhnili energičnemu glasu pevke Maje Založnik, občudovali plesne spretnosti Svetlane Cigoj in Franka Bajca, ki sta se uveljavila v TV-šovu Zvezde plešejo, in se okrepčali s kulinaričnimi mojstrovinami chefa Slaviše Amidžića. John Denhof nam je med klepetom še zaupal, da po treh desetletjih dela zunaj Združenih držav Amerike Slovenijo oziroma Maribor uvršča med tri izmed svojih najljubših mest. "Delal sem na veliko čudovitih krajih, na primer v Madridu, Pakistanu, New Yorku, na Češkem, Madžarskem, Poljskem," je pojasnil Denhof, "a v Mariboru mi je všeč to, da je majhen in je narava tako blizu. Pohorje imate pred nosom, jaz pa se rad ukvarjam z gorskim kolesarstvom, pohodništvom, rad sem v gozdu, iz katerega črpam energijo in moč. Všeč mi je tudi misel, da lahko mestu precej damo. Maribor potrebuje vodstvo, potrebuje investicije. Naša banka lahko s svojimi delničarji pri tem odigra pomembno vlogo." Prijetno vzdušje ob druženju na terasi Lufta je nedvomno pripomoglo k marsikateri novi poslovni zamisli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.