Podrta drevesa v središču Maribora bodo nadomestili

Branka Bezjak Branka Bezjak
30.09.2020 17:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na novo bo urejen zid, položeni tlakovci ...
Sašo Bizjak

Na vzhodnem delu Glavnega trga, na prehodu v Gosposko ulico, od začetka tedna brnijo gradbeni stroji, veliki tovornjaki odvažajo odstranjeni material, tudi zelenje in drevesa. Pri tem je nekatere mimoidoče zlasti zmotilo, da so odstranili drevesa. Kakor so pojasnili v kabinetu mariborskega župana Saše Arsenoviča, bo ta del dobil povsem nova videz in ureditev. Tudi drevesa bodo nadomeščena.

V ponedeljek so najprej padla drevesa.

"Na koncu Gosposke ulice, ob izteku na Glavni trg, bomo uredili manjšo ozelenitev z grmovnicami in s klopjo, nove zid in stopnice, tlakovanje in razsvetljavo. Posadili bomo tudi štiri drevesa, trepetlike, ki bodo nadomestila stara drevesa," so pojasnili in našteli, kaj vse še bodo opravili. Dela izvaja podjetje Nigrad, končati pa jih mora do 16. oktobra. Gre sicer za širšo ureditev Glavnega trga, za dela, ki pa v začetku pri obnovi trga niso bila načrtovana. Ocenjena vrednost teh del je 95.500 evrov, še sporočajo iz občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta