Poletne počitnice: Kaj lahko počno mladi in otroci v Mariboru

Barbara Bradač Barbara Bradač
02.07.2024 16:03

Vse do 30. avgusta Zveza prijateljev mladine Maribor pripravlja pester program poletnih aktivnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci so obiskali Veterinarski center Pika, spoznali delo veterinarja in skrb za male živeli. 
Zpm Maribor

Zveza prijateljev mladine Maribor v poletnih mesecih pripravlja za otroke in mladostnike obsežen program, ki ponuja veliko možnosti in priložnosti za ustvarjalno in doživetij polno preživljanje prostega časa. Počitniški program zajema počitniško varstvo in ostale dejavnosti, kot so so tematske delavnice za otroke, tematske izlete oziroma potepanja po mestu, vsako sredo se odpravijo na daljši izlet. Vsak dan od 8. do 16. ure potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih na Razlagovi ulici ustvarjalne delavnice, odprta je tudi klubska soba.

(INTERVJU) Kdo je nagrajena mariborska revmatologinja, ki se je pri Pedru Opeki navdušila za tropsko medicino

Mladinski program se začne prihodnji teden, kjer za mlade, starejše od 15 let, pripravljajo različne delavnice. "Letos smo jih zasnovali tako, da mladi dobijo čim več orodij, mehanizmov in pristopov za izražanje, ker se nam zdi, da smo kot družba vedno bolj komunikacijsko nekonstruktivni, zato bi želeli, da imajo mladi vse veščine, da so boljši kot mi starejši. Hkrati imajo tudi možnost, da se udeležijo tečaja samoobrambe in joge oziroma čuječnosti," poziva Mateja Koler v imenu ekipe ZPM. 

Lani so otroci uživali tudi v koruznem labirintu. 
Andrej Petelinšek

Večina dejavnosti je brezplačnih, nekaj pa je tudi plačljivih. Za mlade med 12. in 15. letom, ki se ne počutijo več kot otroci, niso pa še samostojni, so konec julija in v začetku avgusta pripravili program Prileti na Pohorje. Ta je plačljiv in za 25 evrov vključuje vstopnico za gondolo, program in kosilo. Največ zanimanja je za počitniško varstvo, za katerega starši iz Mestne občine Maribor odštejejo 85 evrov na teden, za otroke iz drugih občin pa 135 evrov. Sredin izlet stane 35 evrov. Mateja Koler pravi, da je pomembno, da starši otroke prijavijo na dejavnosti in jih pripravijo. Počitniško varstvo ima organizirano malico in kosilo, ostali počitnikarji pa ne, zato morajo imeti s seboj malico in vodo, a ugotavlja, da je (pre)velikokrat nimajo. Informacije na info.dum@zpm-mb.si ali (02) 229 94 50. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta