Poletnih 15 z Evo Boto: Idealen odklop je pobeg v naravo

Jasmina Detela Jasmina Detela
18.08.2019 18:17
Korošica Eva Boto, priljubljena slovenska pevka, odgovarja na Večerov poletni vprašalnik, 15 vprašanj, 15 odgovorov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eva Boto uživa v naravi, sploh pri jezeru.
Osebni Arhiv
Bohinj je priljubljena destinacija Eve Boto. 
Osebni Arhiv
Kakšen je vaš idealen poletni počitniški odklop? Kam vas odnese najpogosteje?
"Verjetno bi vsak na to odgovoril, da na morje. Zame pa je idealen odklop narava. Umik od gneče, dela, ljudi,vsakdanjika ... Pobeg v naravo je zame sprostitev, kjer lahko napolnim baterije za nadaljnje delo. Takrat se rada odklopim tudi od telefona, socialnih omrežij, pravzaprav od vsega."
Imate kraj, kotiček, kamor se obvezno vrnete vsako leto?
"Definitivno Bohinj. En teden v Bohinju je zame najlepši dopust."
Kakšno je vaše idealno poletno dopustniško jutro?
"Zajtrk na balkonu s pogledom na Triglav. Ko slišiš samo drevesa, ptice, ko ni tistega mestnega vrveža, avtomobilov, siren. O, božansko."

Eva Boto uživa v naravi, sploh pri jezeru
Osebni Arhiv
Kaj je za vas "obvezna oprema" za plažo?
"Haha, če se že odpravim na morje, obvezno dežnik za senco, če je nikjer ne najdem. Sonce me zelo hitro opeče, zato je dežnik obvezen, da ne postanem podobna rakom."
S čim se poleti pregrešite?
"Ne potrebujem poletja, da se pregrešim, haha. Zame največja pregreha je čokolada, ki se ji res zelo težko uprem. Je pa res, da se morda ravno zato umaknem v Bohinj, saj večino dopusta preživim zelo aktivno, v primerjavi z morjem, kjer ponavadi lenarim, takrat pa se tudi največkrat priležejo sladkarije in drugi prigrizki."
Je morje za vas obvezno? Se kopate tudi v rekah, jezerih, na kopališčih?
"Ne, ravno zaradi zgoraj navedenih razlogov. Vedno raje sem v krajih, kjer je čim manj ljudi oziroma gneče. Predvsem zaradi ritma oziroma tempa življenja, ki ga živim, se rada umaknem res na samo, raje se grem kopat do kakšnega jezera."
Je poletni dopust za vas tudi obvezno čas intenzivne rekreacije ali predvsem počivate? Če se rekreirate, kaj počnete najraje?
"Če bi bila na morju, bi verjetno lenarila, ker pa sem vsako leto, če le gre, odpravim na dopust v Bohinj, je zame dopust zelo aktiven, sproščujoče aktiven, kjer najraje kolesarim. Lani pa sem tudi skočila s padalom z Vogla, kar je bila moja dolgoletna želja."

Si privoščite več spanca? Greste spat pozneje, vstajate pozneje?
"To pa definitivno! Več spanca je prvo pravilo dopusta, haha. Načeloma sem nočni tip človeka, saj že nasploh hodim zelo pozno spat, zjutraj pa ljubim spanec, tako da je pozno vstajanje obvezno."
Ste off-line? Spremljate medije? Gledate TV? Odgovarjate na službene mejle?
"Totalno na off. Stran od medijev, socialnih omrežij, od telefona (no, razen za fotografiranje in klic domov, da vedo, da je vse ok), sicer pa se takrat nikomur ne oglašam na telefon, mail, zares odklopim od sveta. In moram priznati, zares 'paše'."
Berete na plaži ali drugje knjige v papirnem formatu ali na bralnikih?
"Ko berem, berem v papirnatem formatu. Želim nekako ohraniti ta čar knjig."

Eva Boto v razposajenem počitniškem razpoloženju
Osebni Arhiv
Koliko se na dopustu, potovanjih družite z lokalci?
"Na primer v Bohinju sem že zelo domača, kdaj zapademo v pogovor s tamkajšnjimi domačini, če pa grem na kakšno drugo potovanje, pa redko, saj ponavadi nisem na istem prostoru dalj časa."
Če greste v nočno življenje: pivo, vino ali džin tonik?
"Redko pijem alkohol oziroma bolje rečeno, ga povečini ne pijem, če bi si pa že privoščila, je pa to maksimalno en dober, sladek koktajl, pa res maksimalno eden, haha."
Kaj ne sme manjkati na vašem grilu?
"Ooooooooooo, hrana. Obvezno kakšna dobra riba ali pa steak!"
Kje imate ali bi imeli vikend v Sloveniji?
"Takoj bi ga imela v Bohinju! Meni osebno najlepši del Slovenije za vikend."
Poslušate doma radijske postaje in katere ali si raje zavrtite glasbo po lastnem izboru?
"Radijskih postaj se hitro naveličam zaradi ozkega obsega glasbe, zato si jo raje doma zavrtim kar sama po lastnem izboru. Predvsem tudi zato, ker mi osebno ne ustreza vsak dan ista glasba. Kdaj mi ustreza rock iz 80-ih, 90-ih, spet drugič kakšne romantične balade, spet naslednjič poletni hiti. Dejansko moje razpoloženje vpliva na izbor glasbe, ki jo bom v tistem trenutku poslušala."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta